Merhaba.
Kioxia G2 500 GB var aklımda, daha iyi bir seçenek varsa öneri yapabilirsiniz.
Bütçeyi biraz aşabilirim iyi ürün önerirseniz.
Okuma yazma olarak çok yüksek değil fakat bu bütçede daha iyisini bulmak zor. DRAM olması da artı sayılabilir. Okuma/Yazma günlük hayatta çok farkına varılabilecek bir düzeyde değil fakat yine de günlük kullanımlar için rakipsiz.Merhaba.
Kioxia G2 500 GB var aklımda, daha iyi bir seçenek varsa öneri yapabilirsiniz.
Bütçeyi biraz aşabilirim iyi ürün önerirseniz.
Okuma yazma olarak çok yüksek değil fakat bu bütçede daha iyisini bulmak zor. DRAM olması da artı sayılabilir. Okuma/Yazma günlük hayatta çok farkına varılabilecek bir düzeyde değil fakat yine de günlük kullanımlar için rakipsiz.
Günlük kullanımda başınız ağrımaz zaten. Bir de laptopta özellikle sıcak çalıştığını unutmayın.Hız konusunda bende biraz endişeliydim ancak anakartın 2. M.2 yuvası zaten 3.0 hocam yani 9100 Pro taksamda inanılmaz bir şey değişmeyecek hız konusunda o yüzden biraz rahatım o konuda diyebilirim.
Günlük kullanımda başınız ağrımaz zaten. Bir de laptopta özellikle sıcak çalıştığını unutmayın.
PCI-e 3x4 slot da olsa 4.000 yazma ve 4.000 okumaya kadar destek alabiliyorsunuz.
G2'de 2100/1700 gibi bir değer olsa da yazma kısmında birçok konu var düşük değerler ile ilgili.
Açıkçası benim beğendiğim bir SSD fakat ne aldığınızı bilmekte de fayda var.
En kötü @kxy hocamın geçen günlerde yaptığı 50 liralık ped temin edebilirsiniz. Problem olacağını da pek sanmıyorum.Anladım o kadar hızı desteklediğini bilmiyordum açıkçası.
Kasa kullanıyorum genel olarak sıcaklık performansı bayağı iyi ancak tek sıkıntı anakartın dizaynı sebebiyle ekran kartının direkt altına takılıyor o nedenden ötürü acaba çok ısınma olur mu?
Anakart Prime B550M-K
Ayrıyeten ekran kartı yük altında 60-65 derece, hotspot olarak 98 derece civarında çalışıyor.
Anladım o kadar hızı desteklediğini bilmiyordum açıkçası.
Kasa kullanıyorum genel olarak sıcaklık performansı bayağı iyi ancak tek sıkıntı anakartın dizaynı sebebiyle ekran kartının direkt altına takılıyor o nedenden ötürü acaba çok ısınma olur mu?
Anakart Prime B550M-K
Ayrıyeten ekran kartı yük altında 60-65 derece, hotspot olarak 98 derece civarında çalışıyor.
En kötü @kxy hocamın geçen günlerde yaptığı 50 liralık ped temin edebilirsiniz. Problem olacağını da pek sanmıyorum.
İnce bakır SSD sogutucu ile kritik sicakliklardan kurtarirsinuz SSD'yi. Kendim testini yaptim gectigimiz gunlerde. Laptopta Exceria Pro gibi isinan bir SSD'yi 80 dereceden 65 derece civarlarina dusurmeyi basardi.
İnceleme: M08 EVO bakır SSD soğutucu
Evet bugün AliExpress üzerinden aldığım Finalcool M08 EVO SSD sogutucunun incelemesini yapacağız. Öncelikle bu şekilde plastik bir kutu içerisinde geliyor. Kutu içeriği bu şekilde. Cihazın içini açmakla başlayalım. ASUS TUF A15 FA507UI modelini kullanıyorun. Fanlar biraz tozlu kusura...www.technopat.net
Hayırlı uğurlu olsun hocamElimde ufak heatsinkler var, olmadı onlarla ufak bir mod yaparım.
Teşekkürler.
Sipariş verdim bu arada, yarın teslim alıyorum Arch'ı kurup şu Windows illetinden tekrardan kurtulurum umarım.
Ürün geldi test ettim.
İlk testim direkt taktığım gibi CrystalDiskMark yaptım 79 dereceye çıktı.
Eki Görüntüle 2541901
Ardından 2 tane heatsink taktım görünen kısımlara etiket falan sökmedim garantiyi bozmaması açısından.
4 derece düştü sadece, ekran görüntüsünü biraz geç aldım ona bakmayın 75 derece oldu 2. test ve daha iyi sonuçlar verdi.
Eki Görüntüle 2541899
İçime sinmedi gittim etiketlerin üstünede heatsink koydum.
65 derecelere kadar düşürdüm yük altında şu anda içim daha rahat.
Eki Görüntüle 2541920
İlk modlamam bu şekildeydi.
Sonradan böyle yaptım.
Eki Görüntüle 2541921
Heatsink bittiği için ufak boşluk kaldı ancak çok fark edeceğini sanmıyorum zaten.