1000 TL Elektro Gitar Ve Amfi Önerisi

unclast

Megapat
Daha fazla  
Elektro gitara başlamayı düşünüyorum. Bütçemin üzerine biraz çıkabilirim. Almayı düşündüğüm model SX SST ALDER NA. Bunun için bir de amfi alacağım ama ne almalıyım bilmiyorum. Bildiğiniz daha iyi bir gitar ve amfi varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Ben de linkteki model ile gitara başlamıştım. Fakat SX gitarların sıkıntısı; ürettikleri aynı model gitarların birbirlerinden inanılmaz derecede farklı olması. Yani internetten almaya uygun bir model olarak görmüyorum açıkçası. Yerinizde olsam, 1100-1200 TL civarına Squier Affinity Strat alırım, bilgisayara bağlar öyle çalarım amfi alana kadar. En mantıklısı bence şu an bu.

Eğer bilgisayara bağlayarak güzel ses çıkartabilirsem amfi bekleyebilir. SX yerine Squier mi al diyorsun yani?

Eğer bilgisayara bağlayarak güzel ses çıkartabilirsem amfi bekleyebilir. SX yerine Squier mi al diyorsun yani?
Kaliteli bir ses kartınız yoksa güzel ses çıkar dersem yalan olur. Ama başlangıçta zaten öğrenme amaçlı çalacağınız için ses kalitesi ve ton; bana göre öğrenme aşamasında en son önemseyeceğiniz şey.

Zaten 1000TL bütçeye gitar ve amfi sığdırmak çok zor. Stratocaster kasa gitar istiyorsanız, evet Affinity tercihim.

Dostum bilgisayar için iyi bir hoparlöre ve ses kartına ihtiyacın olacak. Ses kartının en azından ASİO 4 desteklemesi lazım gecikme olmaması için. Bence o iş başlangıç için biraz pahalı kaçıyor
Amfi konusunda az forumlarda gezersen bu fiyatlarda İD Core 10 çok tavsiye edilir. Eğer gitardan az çok anlayan bir tanıdık varsa bence ikinci el al. Onun dışında gitar konusunda mağazaya gidip beğenmen lazım bunu burada söylemek pek doğru olmayabilir. Kolay gelsin

Ses kartı olmadan gecikme süreleri aşırı fazla oluyor maalesef Yarım saniye civarı tahmini.

Ben ses kartı olmadan ASIO4 ile amfi ile +0,1 saniye aynı performansı alıyordum. Bu konularda aşırı hassas olmama rağmen rahatsız olmuyordum. Tabi bu her anakart için aynı olacak diye bir şey yok, kullanılan jak bile etkilidir. Ben dönüştürücüsüz (6,75 to 3,5) jak kullanıyordum.

Elden gidip alacağım ama bilgisayara bağlamak istediğimi sanmıyorum. Çünkü amfinin üzerindeki delay efektini sıkça kullanacağım ve ses kalitesi benim için önemli. 10W bir amfi alsam yeterli olur ama hala hangi gitarı almam gerektiğini bilmiyorum.

Daha gitarı tutmayı öğrenmeden delay efektini ne yapacaksınız gerçekten anlamıyorum. Bütçeniz daha fazla olsa alın derdim de, 1000TL ayırmışken saçma geliyor kulağa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…