1000 TL gamepad önerisi

Bütçe
800-100 arası

Quagmire

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7500F A 620M-K 16GB DDR5 RTX4070
Kendi gamepadim var ama kardeşimle FIFA/PES vs atmak için 1000 TL altına gamepad bakiyorum, bu fiyata seçeneklerin sınırlı olduğunu da biliyorum, dediğim gibi sadece FIFA falan oynanacak, üzmesin yeter. İkinci el alacağımı sanmıyorum. Önerileriniz nelerdir?

Sana tek bir öneri yapacağım o da Logitech F310. Fevkalade bir gamepad. 1 yıla yakın olucak kullanıyorum 10 numara 5 yıldız bir gamepad. Hissiyat konusunda aşırı hassas. Ben yarış oyunu için kullanıyorum 10 numara hassasiyetleri var. Belirttiğim model kablolu modeli ancak bu modelde titreşim yok. Bu modelin birde kablosuz olanı var o da F710 olarak geçiyor ve onda titreşim mevcut. Ben pille uğraşmamak için kablolu modelini tercih ettim. Hiç üzülmessin şiddetle F310 veya F710 almanı öneririm.
F310: Logitech F310 Gamepad Kablolu Joystick Oyun Kolu Fiyatı, Yorumları - Trendyol
F710: logitech G F710 Çift Titreşimli Geri Beslemeli Gri Kablosuz Gamepad -940-000142 - Fiyatı, Yorumları

Sana tek bir öneri yapacağım o da Logitech F310. Fevkalade bir gamepad. 1 yıla yakın olucak kullanıyorum 10 numara 5 yıldız bir gamepad. Hissiyat konusunda aşırı hassas. Ben yarış oyunu için kullanıyorum 10 numara hassasiyetleri var. Belirttiğim model kablolu modeli ancak bu modelde titreşim yok. Bu modelin birde kablosuz olanı var o da F710 olarak geçior ve onda titreşim mevcut. Ben pille uğraşmamak için kablolu modelini tercih ettim. Hiç üzülmessin şiddetle F310 veya F710 almanı öneririm.
F310: Logitech F310 Gamepad Kablolu Joystick Oyun Kolu Fiyatı, Yorumları - Trendyol
F710: logitech G F710 Çift Titreşimli Geri Beslemeli Gri Kablosuz Gamepad -940-000142 - Fiyatı, Yorumları
Sağolun hocam f310 hakkında pek bir fikrim yok ama tuşları sert falan diyorlar. Stick drift sorunu veya deadzone problemleri olur mu? Bunlar sorun olmayacaksa f310 alacağım.

Sağolun hocam f310 hakkında pek bir fikrim yok ama tuşları sert falan diyorlar. Stick drift sorunu veya deadzone problemleri olur mu? Bunlar sorun olmayacaksa f310 alacağım.
1 yıla yaklaştım neredeyse, hiçbir sorunu yok kaç kere yere düşürdüm bana mıısn demedi. Deadzone özellikle dikkat ettiğim husustu hafif dönüşlerde çok önemli bir husus. Ama dediğim gibi hiçbir sorun yaşamadım kendisiyle. Şu an için yumuşaklar öyle abartılacak bir sertliği yok. Nasıl olması gerekiyorsa öyle diyebilirim.

F310 kullanıyorum 5 yıldır hala sağlam. Biraz sert Mortal Kombat gibi oyunlarda yoruyor ama pes için bir sorun olmaz.
Elimde tek oturumda 2-3 saat tuttuğum oluyor beni çok zorlamıyor ya böyle hardcore oynamıyorsam. Birazda tutuş şeklinden de kaynaklı.

Şimdi çakma kol pek önerilmez ama ben DS4 V2 öneriyorum iki kol da var bende, sol ve sağ analog ölü noktası F310'a yakın çünkü ikisi de turuncu tip aynı potansiyometreyi kullanıyor ama L2 ve R2 tuşları F310'da daha iyi. DS4 kolun içini de söktüm 1000 mah bataryası var, bu batarya orjinal batarya değil bu arada. F310' eldeki hissiyatı büyük, DS4 ise küçük.

DS4 artıları;
  • Kablosuz, gecikme hissettirmedi kopma yok. Kablo sağa sola takılmadan uzanarak oynamak gerçekten keyif.
  • Jiroskobu olması, ETS2 veya Forza da direksiyon olarak ayarlanabilir.
  • Touchpad olması, atamalar yapılarak kullanışlı hale getirilebiliyor.
DS4 eksileri;
  • L2 ve R2 hissiyatı iyi değil özellikle Forza oynarken gaz ve frenlemeyi tam istediğiniz gibi yapamıyorsunuz. Tam açıklamak gerekirse F310'da %5-%25 arası basım varsa DS4 direkt olarak %25'e atlıyor.
  • Ekstra yazılım gerektiriyor, lakin Steam üzerinde sorun çıkarmaz.
F310 artıları;
  • Her tuşu hassas ölü noktaları neredeyse yok.
  • Kablolu olduğu için gecikme yok.
  • Xbox görünümünde olduğu için tak çalıştır.
F310 eksileri;
  • Kablolu (kişiye göre değişir).

Dosya Ekleri

• IMG_20250519_183716.jpg
    IMG_20250519_183716.jpg
    108,8 KB · Görüntüleme: 20
Şimdi çakma kol pek önerilmez ama ben DS4 V2 öneriyorum iki kol da var bende, sol ve sağ analog ölü noktası F310'a yakın çünkü ikisi de turuncu tip aynı potansiyometreyi kullanıyor ama L2 ve R2 tuşları F310'da daha iyi. DS4 kolun içini de söktüm 1000 mah bataryası var, bu batarya orjinal batarya değil bu arada. F310' eldeki hissiyatı büyük, DS4 ise küçük.

DS4 artıları;
  • Kablosuz, gecikme hissettirmedi kopma yok. Kablo sağa sola takılmadan uzanarak oynamak gerçekten keyif.
  • Jiroskobu olması, ETS2 veya Forza da direksiyon olarak ayarlanabilir.
  • Touchpad olması, atamalar yapılarak kullanışlı hale getirilebiliyor.
DS4 eksileri;
  • L2 ve R2 hissiyatı iyi değil özellikle Forza oynarken gaz ve frenlemeyi tam istediğiniz gibi yapamıyorsunuz. Tam açıklamak gerekirse F310'da %5-%25 arası basım varsa DS4 direkt olarak %25'e atlıyor.
  • Ekstra yazılım gerektiriyor, lakin Steam üzerinde sorun çıkarmaz.
F310 artıları;
  • Her tuşu hassas ölü noktaları neredeyse yok.
  • Kablolu olduğu için gecikme yok.
  • Xbox görünümünde olduğu için tak çalıştır.
F310 eksileri;
  • Kablolu (kişiye göre değişir).
Detaylar için teşekkürler hocam. Benim de önceden ds4 v2 kullanmışlığım oldu ama çakma olduğu için bir süre sonra sıkıntı çıkardı o yüzden f310 aldım mediamarktan bugün. Şu an gayet güzel görünüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı