1000 TL i3 3220 Sistemi GTX 1050 Ti ile Yükseltme

• Konuyu başlatan Foxin
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 1.780

Foxin

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar PS4 satıp PC geçmeye karar verdim şu sıralar. Elimdeki oyunları satıyorum şu an. Zaten elimde film izlemek, internette dolaşmak için kullanabileceğim hızlı bir bilgisayar ve monitör var bu yüzden sadece ekran kartı ve işlemci değiştirmeyi düşünüyorum. Güç kaynağı da alınabilir tabi ki. SSD düşünmüyorum. PS4'ün üzerine ekleyebileceğim 1000 TL bütçe var fakat en uygun şekilde bir sistem dizmeyi düşünüyorum. Ekran kartını 3-4 yılda bir yenilesem yeter. İlk 1-2 yıl ultrada açsın oyunları sonra high mediumda yeter. Zaten konsollarda da aynısı oluyor.

Eklemeyi düşündüğüm ekran kartı GTX 1050 ti.

Şu an elimdeki kasanın özellikleri;

Anakart : GIGABYTE H77-DS3H Intel H77 Soket 1155 DDR3 1600MHz HDMI Anakart

Ekran kartı : 9800 GT

RAM: 8 GB 1600 MHz DDR3 MHz olması lazım.

işlemci : i3-3220 3.30 GHz

kasa : 400 watt everest in kasası var elimde

monitör : vn247h

Arkadaşlar şimdi işlemci almadan devam etsem beni götürür mü şuanki oyunlarda? İlerde AMD'nin yeni zen işlemcisi çıkacak diye biliyorum. GTX 1050 ti SLI desteği falan yok diyorlar sorun olur mu daha önce oyun PC toplamadım o yüzden soruyorum. Birde bu kasaya 400 wat yetmez sanırım 500 watt geçişi mi yapsam ?

Son düzenleyen: Moderatör:
1050 Tİ seni rahatça götürür. İşlemciye belli bir süre gerek yok. O işlemci , ekran kartını besleyebilecek güçte. Güç kaynağının resmini atar mısın ? Büyük ihtimal güç kaynağını değiştirmeye gerek yok.

Acilse: Öncelikle o anakartı değiştir. 1151 Soket alman lazım. GTX 1050TI alamazsın bu fiyata. Çünkü alsan bile işlemci değişemezsin. Bu sistem seni dediğin gibi götürür 1-2 yıl. Ama insan bilemez, teknoloji gelişti. Eskiden daha zor grafikler gelişiyordu. Şimdi daha kolay. Kim bilir, belki 2 yıl sonra 8K'ya geçeriz. Garanti veremeyiz.

Ekran Kartı - Sapphire RX460 Nitro 2GB GDDR5 128Bit (11257-00-20G)

Bu ekran kartı için 4GB almak saçmalık olur. Çünkü bu kart 2GB'dan fazla kaldıracak bir kart değil. Sapphire firmasına güvenin tam olsun. AMD ekran kartları için hem ucuz hem de kaliteli ekran kartları üretir.

İşlemci - INTEL Core i3-6100 3.70 GHz LGA1151 İşlemci (6. Nesil Skylake)

Kendisi güçlüdür.

Anakart - MSI H110M PRO-VD H110 LGA1151 DDR4-2133MHz Anakart

Uygun fiyat için en iyi anakart.

Yaklaşık 100TL arttı. Artamaz diyorsan işlemciyi 6098p yap. Çok bir fark yok aralarında.

Acil değilse: ZEN'i bekle.

1050 Tİ seni rahatça götürür. İşlemciye belli bir süre gerek yok. O işlemci , ekran kartını besleyebilecek güçte. Güç kaynağının resmini atar mısın ? Büyük ihtimal güç kaynağını değiştirmeye gerek yok.
Dedikleriniz doğru ama daha uzun ömür için RX460 ve i3-6100 alması mantıklı olur.
Centipat arkadaşlarımıza konu anlatınca bir tuhaf oluyor insan :D

Acilse: Öncelikle o anakartı değiştir. 1151 Soket alman lazım. GTX 1050TI alamazsın bu fiyata. Çünkü alsan bile işlemci değişemezsin. Bu sistem seni dediğin gibi götürür 1-2 yıl. Ama insan bilemez, teknoloji gelişti. Eskiden daha zor grafikler gelişiyordu. Şimdi daha kolay. Kim bilir, belki 2 yıl sonra 8K'ya geçeriz. Garanti veremeyiz.

Bu ekran kartı için 4GB almak saçmalık olur. Çünkü bu kart 2GB'dan fazla kaldıracak bir kart değil. Sapphire firmasına güvenin tam olsun. AMD ekran kartları için hem ucuz hem de kaliteli ekran kartları üretir.

Kendisi güçlüdür.

Yaklaşık 100TL arttı. Artamaz diyorsan işlemciyi 6098p yap. Çok bir fark yok aralarında.

Dedikleriniz doğru ama daha uzun ömür için RX460 ve i3-6100 alması mantıklı olur.

Kendisi güçlüdür.

Neden tuhaf oluyor ? :LOL:

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı