1000 TL IPS veya VA panel monitör önerisi

bilge4303

Centipat
Bir süredir monitör araştırması içindeyim. Hala karar verebilmiş değilim. GTX 1060 6GB ekran kartı bulunan Laptop'um için 2.monitör olarak kullanacağım. Temel olarak 2.ekran olması benim için yeterli olsa da Film-Dizi keyfi açısından IPS tercih etmek istedim. Ama Curved monitörler hoşuma gittiği için de VA panelde bir seçenek.Bütçe max. 1000 TL olduğu için hem Curved hem IPS mümkün değil. 24 inç tercihim. Bir de 2.monitör de FPS oyunları oynamak performans açısından sorun yaratır mı, bunu da sormuş olayım?

Şimdilik listemde olanlar, ek olarak tavsiye kabulüm

Epey Monitör Karşılaştırma Sayfası

Samsung CF396 aldım 2-3 hafta önce. Sana da öneririm. Hem de bütçenin altında kalıyor.
72 Hertz'e kadar çıkabiliyor üstelik ve 4 ms tepki süresi var. Renkler ve siyahlar da gayet tatmin edici. Son olarak, VA panele sahip, curved bir monitör.

Ben de laptop'umda ikinci monitör olarak kullanmak için aldım. Teknik olarak, ana monitörüm olarak kullanıyorum. Ayarları doğru yaparsan, IPS'i aratmıyor.

Amazon.com.tr linki.
Samsung CF396

Son düzenleme:
Ayarları ne şekilde kullanıyorsunuz?

Ayarları ne şekilde kullanıyorsunuz?
Herkesin göz zevki farklıdır fakat sorunuzu yanıtsız bırakmayayım:
Resim>Parlaklık(Gün ışığına göre değiştiriyorum)
Resim>Kontrast:100
Resim>Netlik:60
Resim>Renk>Kırmızı:50
Resim>Renk>Yeşil:50
Resim>Renk>Mavi:50
Resim>Renk>Renk Tonu:Normal
Resim>Renk>Gamma:Mod 2
Resim>Upscale:Kapalı
Resim>Göz Koruyucu Modu:Kapalı
Resim>Oyun Modu:Kapalı
Resim>Yanıt Süresi:En Hızlı
Sistem>Free Sync:Standart Motor
Sistem>Eko Tasarruf Plus:Kapalı

Çok teşekkürler.
CF396 ve CF390 arasında ayak modeli dışında bir fark biliyor musunuz peki?

Evet iki modelin tek farkı ayak. Şunlara da bakabilirsin;

- Phillips 248E 23.8" 75Hz 5ms VA
- Dell SE2717H 27" 75Hz 6ms IPS

VA ve IPS panellerde büyük ihtimal BLB (Backlight Bleeding) ile karşılaşabileceğini unutma.

Philips ve Samsung Curved monitörler arasında karşılaştırma yapsak hangisini tercih edersiniz?
BLB sorunu için yapabileceğimiz bir şey yok sanırım,burada danışmamın sebebi de bu tür sorunların min. olduğu monitörü bulabilmek aslında.
Dell için 27" düşünmüyorum bu arada, teşekkürler.

Konuda belirttiğim listede 2 philips monitör bulunuyor,bunu tavsiye etmenizde ek bir gerekçe var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…