1000 TL kasa önerisi

Bütçe
500-1000

BurakEnes YT

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600 / B450M-DRAGON / RTX 2060 / XLRB 16 GB 3200 MHZ / WD BLUE SN570 500 GB
Arkadaşlar merhaba, ben bir bilgisayar topladım kendimce ve bu bilgisayarın şu anda RAM'lerini ve işlemcisini aldım geriye Anakart, PSU, SSD, Ekran kartı kaldı, alacağım parçalar bunlar. Bana bu parçalar için hava akışının güzel olduğu bir kasa lazım veya bu parçalar arasında önerebileceğiniz parçalar varsa yazarsanız sevinirim.

Arkadaşlar merhaba, ben bir bilgisayar topladım kendimce ve bu bilgisayarın şu anda RAM'lerini ve işlemcisini aldım geriye Anakart, PSU, SSD, Ekran kartı kaldı, alacağım parçalar bunlar. Bana bu parçalar için hava akışının güzel olduğu bir kasa lazım veya bu parçalar arasında önerebileceğiniz parçalar varsa yazarsanız sevinirim.
Parça parça toplamak için sıralaman yanlış olmuş hocam, benden söylemesi. Hele ki anakart almadan ve uyumluluk listesine bakmadan RAM almak büyük enayilik. Önce PSU, kasa ve SSD gibi zamanla eskimeyecek, bir başkasına sorun çıkarmayacak parçalara yönel en azından bir sonraki alacağın parçada.

Parça parça toplamak için sıralaman yanlış olmuş hocam, benden söylemesi. Hele ki anakart almadan ve uyumluluk listesine bakmadan RAM almak büyük enayilik. Önce PSU, kasa ve SSD gibi zamanla eskimeyecek, bir başkasına sorun çıkarmayacak parçalara yönel en azından bir sonraki alacağın parçada.

Uyumluluk derken demek istediğiniz RAM kapasitesi ve RAM frekansı mı? Yoksa daha farklı bir şey mi çünkü ben sistemin tüm uyumluluklarını kontrol ettim sadece alacağım parçalar indirime girdiği için direk onları satın aldım.

Uyumluluk derken demek istediğiniz RAM kapasitesi ve RAM frekansı mı? Yoksa daha farklı bir şey mi çünkü ben sistemin tüm uyumluluklarını kontrol ettim sadece alacağım parçalar indirime girdiği için direk onları satın aldım.
Her anakart modelinin sayfasında support kısmında desteklenen RAM'ler ve işlemcilerin listesi mevcuttur. Bunların dışında model almak sorunları beraberinde yüksek ihtimalle getirir.

Mesela bir örnek: https://rog.asus.com/tr/motherboards/rog-strix/rog-strix-b550-f-gaming-model/helpdesk_qvl_memory

Her anakart modelinin sayfasında support kısmında desteklenen RAM'ler ve işlemcilerin listesi mevcuttur. Bunların dışında model almak sorunları beraberinde yüksek ihtimalle getirir.

Mesela bir örnek: ROG STRIX B550-F GAMING | ROG Strix | Gaming Anakartlar|ROG - Republic of Gamers|ROG Türkiye

O liste saçma bir liste ve çoğu kişi bakmıyor. O listede olmayan RAM'ler de o anakartlarla düzgünce çalışıyor. Sırf yapmış olmak için yaptıkları liste.

Dark Maxima V20 öneririm.

Bu kasayı 4 gün önce aldım RGB Controller hub sorunu yaşıyorum. Destek için konu açtım. Kasayı sinirden parçalamak üzereyim.

6 port RGB Hub bağlantısı nasıl yapılır?

Yukarıdaki link benim konu başlığım.

Her anakart modelinin sayfasında Support kısmında desteklenen RAM'ler ve işlemcilerin listesi mevcuttur. Bunların dışında model almak sorunları beraberinde yüksek ihtimalle getirir.

Mesela bir örnek: ROG STRIX B550-F GAMING | ROG Strix | Gaming Anakartlar|ROG - Republic of Gamers|ROG Türkiye

Ben zaten anakartımın desteklediği RAM'leri işlemcileri her şeyi kontrol ettim ona göre seçtim parçaları ondan yana bir sıkıntım yok zaten. Sadece bu sistemi topladıktan sonra hava akışının güzel olduğu bir kasa bakıyorum.

O liste saçma bir liste ve çoğu kişi bakmıyor. O listede olmayan RAM'ler de o anakartlarla düzgünce çalışıyor. Sırf yapmış olmak için yaptıkları liste.

Dark maxima V20 öneririm.

Öneri için teşekkür ederim.

Listenin amacını bilmeyen birisinin bu tarz konuşması normaldir.

QVL, uyumluluk listesi demek değildir. QVL, markanın anlaşmalı olduğu satıcıların ellerinde bulunan RAM'leri takıp test ettiği ve bunların listesini çıkardıkları dökümana verilen addır.

Şuna bakabilirsin Maxima V20'ye alternatif olarak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı