Arkadaşlar bundan 5 yıl kadar önce üniversite için Karabük'e taşındığımda Türk Telekom'dan VDSL 100Mbps internet hizmeti almıştım, bana üzerinde Türk Telekom yazan antensiz beyaz bir modem verdiler, hep onu kullanarak internete girdim. Daha sonra üniversite bitince memlekete geri döndüm, eve bu sefer TurkNet bağlattım ancak onlar herhangi bir modem sağlamıyormuş, ben de Türk Telekom'un verdiği o beyaz modemi kullanmaya devam ettim ve hala kullanıyorum. Ancak zamanla bazı sorunlar çıkmaya başladı, internet evin her köşesinde iyi çekmiyor ve ben bilgisayardan kablolu bağlansam bile internetimde ara sıra 3-4 saniyeliğine git-geller oluyor. Zaten adaptörü bozuldu evde rastgele bulduğum bir adaptörü takıp kullanır oldum, anlayacağınız kullandığım modemin ömrü çok uzun değil.
Ben yeni bir modem almak istiyorum ancak modemlerden hiç anlamıyorum. Biraz Hepsiburada'da gezindim 300 liraya da modem var 2000 liraya da modem var, ancak ben ne aradığımı bilmiyorum. Evde internete VDSL ile bağlanıyorum ve internet hızım 100Mbps'ye kadar çekiyor. Alacağım modemin beni yıllarca götürmesini istiyorum, ileride belki VDSL yerine fiber altyapısı olan bir eve taşınma şansım olabilir, o yüzden alacağım modemin fiber internetle de çalışabilir olmasını istiyorum. Ayrıca evin içinde telefonla Wi-Fi bağlantısının da kuvvetli olması iyi olur, çünkü annem telefonundan dizi, yemek videosu falan izlerken bazen şikayet ediyor donuyor diye. Bütçe olarak 1000 liraya kadar çıkabilirim, bana hangi modemi almamı önerirsiniz?