Arkadaşlar merhaba. Elimde mevcut olarak kullanabileceğim monitör, 500GB HDD, 300W PSU ve kasa var.
Bunların üzerine sadece işlemci anakart RAM ve ekran kartı eklemek istiyorum. Zaten başlıktaki 1000TL için bunları kast ettim.
İşlemci ve ekran kartını bütçenin kısıtlı olmasından dolayı 2200G almaya karar verdim. 450 fiyat verdi arkadaş aynı şehirde olmamız da artısı oldu. Sizce nasıl fiyatı iyi mi?
Anakart için A320MH bakıyorum onun içinde en fazla 350 TL verip alırım diye düşünüyorum.
RAM 8 GB 3000MH almayı düşünüyorum fiyatı 250 TL falan tutuyor. 3000 ve 2600 MH arasında 50-100 TL fark oluyor 100 TL fazla verip almaya değer mi 3000MH olanı?
Bazı sorularım var cevaplarsanız sevinirim:
-Bu sistem orta ayarlarda GTA, Far Cry, FIFA gibi oyunları kaldırır mı? (Düşük ayarlarda olur)
-300W PSU bu sistem için yeterli olur mu?
-SSD almak şart mı yoksa bir süre HDD ile idare etsem çok fark eder mi?
- 2 tane 4 GB RAM mi daha iyi olur yoksa 1 tane 8 GB mi?
Son olarak anakart olarak sizce marka olması çok önemli mi? Mesela şunu alsam nasıl olur?
BIOSTAR A320MH AMD A320 AM4 DDR4 Mikro ATX Anakart - Anakart ve tüm masaüstü bilgisayar parçaları sıfır, ikinci el seçenekleriyle bilgisayar alışverişinde ilk adres sahibinden.com'da
Ya da bu:
Msi A320M PRO-E AM4 DDR4 GLAN DVI/VGA SATA3 USB3.1 MATX - Anakart ve tüm masaüstü bilgisayar parçaları sıfır, ikinci el seçenekleriyle bilgisayar alışverişinde ilk adres sahibinden.com'da