1000 TL PSU önerisi

Okidoki0

Centipat
Aşağıda linkini bıraktığım ürünün tam olarak kendisini ve içinde gelen PSU'yu kullanıyordum. Kernel Power 41 (63) PSU kaynaklı sorun yaşıyorum. Uzun denemeler ve deneyimlerin sonucunda PSU'nun sorunlu olduğuna (%100 emin değilim) ve yeni bir PSU almaya karar verdim. İtopya'da şu an indirim var belki gözünüze bir şeyler çarpar da önerirsiniz diye düşünüyorum. Kendisinin çok fazla Kernel Power sabıkası olmayan bir PSU olsa iyi olur. Dediğim gibi sorunun PSU kaynaklı olduğuna %100 emin değilim fakat kablo değiştirmelerim 2 gün arayla idare edip yeni kablolarla en fazla 2 gün dayanması ve tekrar 1 saat içinde en az 2 3 defa sorunun tekrar nüksetmesi üzerine zan altına alınan parça PSU oluyor diye düşünüyorum. Umarım GPU'um değildir... Bir değişiklik yapıp 750W veya üstüne geçmek istiyorum. Bütçem 1000 Lira altı.
Şu an indirim olduğu için burayı atıyorum illaki daha ucuzları vardır. PSU'dan çok fazla anlayan birisi değilim.

Şu anki ürünüm:

powercfg.exe /hibernate off komutunu CMD yönetici olarak açarak girip dener misin?
Sonra da aşağı da paylaştığım ayarları bir yap.

güö ve uyku.png

güç düğmelerinin yaoacajkarını seç.png

yapılacak.png

Uykunun yanında "Fast boot" özelliği varsa onu da kapat ve yeniden başlat.

Eğer düzelmezse ve illaki yeni PSU alman gerekirse B tier bu PSU oldukça güzel ve indirimi de efsane.

powercfg.exe /hibernate off komutunu CMD yönetici olarak açarak girip dener misin?
Sonra da aşağı da paylaştığım ayarları bir yap.

Eki Görüntüle 1124301

Eki Görüntüle 1124300

Eki Görüntüle 1124302

Uykunun yanında "Fast boot" özelliği varsa onu da kapat ve yeniden başlat.

Eğer düzelmezse ve illaki yeni PSU alman gerekirse B tier bu PSU oldukça güzel ve indirimi de efsane.

Denediğim bir ayar hocam. Maalesef yapmadığım deneme ayarı kalmadı, ne varsa inine kadar denedim her şeyi yaptım. Bu Gigabyte PSU'lar nasıl oluyor. Sosyalde pek kendisiyle alakalı konu göremedim de 2 tane falan var.

PSU tier list var hocam oradan en azından B tier bir PSU seçin derim. İndirim olarak benim attığım B tierlerin içinde bir numara.

Eğer A tier bir PSU isterseniz bu:

ya da 120 TL fazla verip 850W modeli bu:

Anlaşılan Gigabyte yani attığınız F/P açısından en uygun ve kaliteli duruyor. Adı Kernel Power ile anılmamış hem. Alacağım galiba. Alınca güncellerim.

Umarım sorununuz PSU değiştirince çözülür de boşuna almamış olursunuz.
Yapmışsınızdır kesin de bu ayara dab ir bakın derim kesinlikle.

1627762110592.png

Umarım sorununuz PSU değiştirince çözülür de boşuna almamış olursunuz.
Yapmışsınızdır kesin de bu ayara dab ir bakın derim kesinlikle.

Eki Görüntüle 1124351
Yaptım hocam, maalesef :( sonuç aynı. Recep Baltaş abimizin admin yetkilendirmeli ayarına kadar hepsini yaptım maalesef sonuç yok. PSU tüm testlerde başarılı, önceki konumda tüm detaylarımı bilgilendirdim isterseniz bakabilirsiniz. Hatta bilgilendirmediğim detaylar dahi var. Ama sanırsam gördüğüm tüm ayarları, denemeleri eksiksiz denedim. Aklımda kalmışken sorayım diyorum. Ben donanım uzmanı olmadığım için acemiyim bu konularda. Kasamın boyutları ürün linkimde belirli. Sizce uyumluluk sorunu pin vs veyahutta içine sığmama durumu olur mu? Ben kontrol ettim fakat siz de bir ederseniz sevinirim.
Ürünüm:
Alacağım ürün:
+Ek olarak PSU'dan şüphelendiğim tek durum şudur. Tüm testlerden sistem başarıyla geçiyor 25 35 dakika tutuyorum her şey %100. İşlemci sıcaklığı 95leri, GPU 80'ı gördüğü oluyor. Fakat Chrome ekranında bile bazen kendini resetliyor. Denemediğim ayar kalmadı. Kabloları değiştirdim 2 gün kadar idare etti. Bozuldu tekrar kablo değiştirdim yine 2 gün idare etti. Sanki kabloları bozuyormuş gibi geliyor zaten güç kesintisi deniliyor bu hataya. Dolayısıyla tüm şüpheleri PSU'ya çekiyor en azından benim için. Sizce de yüksek ihtimal PSU'da mıdır? Ekran kartından yana bir sıkıntı hiç yaşamadım. Önceki konumda yanlışlıkla WattMan dedim fakat yok öyle bir şey.
Yaptım hocam, maalesef :( sonuç aynı. Recep Baltaş abimizin admin yetkilendirmeli ayarına kadar hepsini yaptım maalesef sonuç yok. PSU tüm testlerde başarılı, önceki konumda tüm detaylarımı bilgilendirdim isterseniz bakabilirsiniz. Hatta bilgilendirmediğim detaylar dahi var. Ama sanırsam gördüğüm tüm ayarları, denemeleri eksiksiz denedim. Aklımda kalmışken sorayım diyorum. Ben donanım uzmanı olmadığım için acemiyim bu konularda. Kasamın boyutları ürün linkimde belirli. Sizce uyumluluk sorunu pin vs veyahutta içine sığmama durumu olur mu? Ben kontrol ettim fakat siz de bir ederseniz sevinirim.
Ürünüm:
Alacağım ürün:
+Ek olarak PSU'dan şüphelendiğim tek durum şudur. Tüm testlerden sistem başarıyla geçiyor 25 35 dakika tutuyorum her şey %100. İşlemci sıcaklığı 95leri, GPU 80'ı gördüğü oluyor. Fakat Chrome ekranında bile bazen kendini resetliyor. Denemediğim ayar kalmadı. Kabloları değiştirdim 2 gün kadar idare etti. Bozuldu tekrar kablo değiştirdim yine 2 gün idare etti. Sanki kabloları bozuyormuş gibi geliyor zaten güç kesintisi deniliyor bu hataya. Dolayısıyla tüm şüpheleri PSU'ya çekiyor en azından benim için. Sizce de yüksek ihtimal PSU'da mıdır? Ekran kartından yana bir sıkıntı hiç yaşamadım. Önceki konumda yanlışlıkla WattMan dedim fakat yok öyle bir şey.
Ek olarak dün format attım ki format atana kadar o format USB'sini hazırlarken 5,6 kez kapandı, şüphem Realtek driver çakışması kaynaklı olabilir diye bir son çare denemekti. Bir an umudum yükseldi 8 9 saat boyunca olmamıştı. Şu 2 3 saat içinde 3 kez tekrar oldu.

Son düzenleme:
Önerilen güç kaynağı parçalarınızla uyumlu.
Fakat Chrome ekranında bile bazen kendini resetliyor.
Bu sorun benim başıma RAM'ler yüzünden gelmişti. Çift modül RAM kullanıyorsanız tek modül olarak test edebilirsiniz. Güç kaynağında teknik bir sorun olmadıkça o sisteme yetmesi gerekiyor. Kabloları değiştirdim derken hangi kabloları değiştirdiniz?

Önerilen güç kaynağı parçalarınızla uyumlu.

Bu sorun benim başıma RAM'ler yüzünden gelmişti. Çift modül RAM kullanıyorsanız tek modül olarak test edebilirsiniz. Güç kaynağında teknik bir sorun olmadıkça o sisteme yetmesi gerekiyor. Kabloları değiştirdim derken hangi kabloları değiştirdiniz?
Güç kaynağına bağladığımız Power kabloları. Afedersiniz detay vermemişim. Güç kaynağına gözlerimi dikmemin bir başka sebebi de Recep Baltaşın şu konusuydu. Olay örgüsü hemen hemen aynı. Üzerine Power'a bağladığımız kablolarla kaynaklı problem yaşadım kısa süreli çözüm almamla da dedim ki herhalde sorunlu parça PSU'dur... Bilemiyorum artık.

Yok kasaya olmama gibi bir durum olmaz. Kabloları da yeterince uzundur diye tahmin ediyorum daha önce kısa diye hiç şikayet görmedim. Kernel Power 41 hatası çok farklı parçalardan dolayı olabiliyor. O yüzden tek bir çözümü de yok maalesef. Bazıları WattMan hatasıyla beraber alıyor ekran kartından dolayı, bazıları Windows sürümü yüzünden hibernate özelliği doğru çalışmadığı için alıyor. Yukarıda arkadaş RAM'ler yüzünden aldığını söylemiş. SSD yüzünden alan da vardır. Kısacası Ram/SSD/GPU/SSD/PSU hepsini test edip sorunlu olan var mı bakmak lazım. İmkan varsa hepsini başka bilgisayarda denemek ya da başka birinden yeni parçalar alıp denemek lazım.

Bir teknik servise ya da bilgisayarcıya götürmeden de bunların hepsini yapmak zor. O yüzden inşallah PSU'dandır diyorum. Şans faktörü var yani. PSU kablolarını değiştirip birkaç gün hata almadıysanız PSU ihtimali biraz daha artıyor ama kesin de konuşmak doğru olmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı