1000 TL PSU önerisi

Bütçe
0-1000TL

Elan7

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI GAMING X RTX 3060
Intel I5-11400F
MSI B560M-A PRO
Crucial Ballistix 16GB (2x8)
Samsung 980 500GB M.2 Nvme
WD 1TB Harddisk
RAM
Crucial Ballistix 16GB (2x8) 3200MHz DDR4 CL16
İşlemci
i5-11400F
MSI MAG A650BN 650W 80+ Bronze Güç Kaynağı

12cm bir fan boyutu bulunmakta olan bu güç kaynağımızda diğer bu fiyat bandında ürünlere kıyasla verimlilik açısından ve en beğendiğim özelliklerinden biri olarak da sessizliği oldu. MSI MAG Forge 100R ile birlikte almıştım, PSU alt tarafa yerleştiriliyor arkasında açma kapatma Switch tuşları mevcut.

Öne Çıkan Özellikler

Kablolarına baktığımızda klasik MSI kalitesi, oldukça sağlam ve yeterli çıkışlar sağlıyor bizlere. Ayrıca hava sirkülasyonunu korumak amaçlı güzel bir tasarımı var tek fanımızın.

Tekniğe girdiğimizde fan özelliği olan ve 650 watt gücünde bulunan bir güç kaynağıdır. Cihazın fan boyutu 12 cmdir. Aktif PFC niteliğinde bulunan güç kaynağı bu özelliği ile şebeke gerilimini düzenler. Elektriksel dalgalanmayı ve voltajda oluşan gürültüyü önler.

Kutu içeriğine baktığımızda güç kablosu, ekstra vidalar, garanti belgesi (2 yıl), kullanım kılavuzu vs.

650W olduğu için ben gayet yeterli buldum şu an halihazırda kullandığım sistem için değişmeyi de uzun bir süre düşünmüyorum.
*Geforce RTX 3060 Gaming X 12g.
*Intel i5-11400F işlemci, MSI B560M-A Pro anakart mevcut.

Genel Yorumlamam

Bazı sitelerde güzel indirimlerle ucuz fiyatlara (bu özelliklere) bulabiliyorsunuz eğer acil gerekmiyorsa indirim kovalamanızı öneririm malum bu şartlarda herkes uygun bir şeyler arıyor, kovalıyor.

PSU benim için önemli bir seçim çünkü herhangi bir zarar geldiğinde tüm sistem bileşenlerini etkileyebilir (anakart vs.) Bu yüzden dandik markalara sırf ışıklı, daha ucuz fiyatlara 80+ sertifikası bile bulunmayan PSU'lar tercih etmenizi önermem. Şahsi fikrim imkanınız varsa üç beş kuruş daha koyup bilindik markalardan almanız MSI gibi, müşteri memnuniyeti, mağaza çokluğu, hızlı çözümler gibi sonrası için de yatırım yapmış oluyorsunuz aslında. Bir sorun çıktığında yetkili servise gönderip sorununuzu kolayca dile getirebiliyorsunuz bu yandan MSI çok avantajlı. Ayrıca promosyon gibi şeylerden de yararlanabiliyorsunuz, detaylı ayrıntı için linke tıklayabilirsiniz oradan her şeyi öğrenip şartlara da bir göz atabilirsiniz.

resim_2022-03-22_180157.png

En ucuz bulduğum alanguva adlı bir satıcıda, dediğim gibi bazı sitelerde özel gün indirimlerini kovalayıp daha uyguna bulabilirsiniz.

Teknik Özellikler (ilgilenenler için)

• Fan: Var
  • Verimlilik Sertifika: 80+ Bronze
  • Fan Boyutu: 12 cm
  • Güç (watt): 650
  • Verimlilik: % 85
  • Power tipi: ATX
  • PFC: Aktif
  • Kablo türü: Modüler olmayan
  • Çıkış akımı: 20
  • Aşırı yük koruması: Evet
  • Kablo uzunluğu: 50 m