1000 TL Sunucu tavsiyesi

MUSA ÇELİK

Hectopat
Katılım
26 Ocak 2014
Mesajlar
153
Yer
Antalya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arakdaşlar online oyunlar için kendi kullanabileceğim bir sunucu almak istiyorum. Bilişim şirketleri ile uğraşmaktan biktim.
İlk başta çok fazla performans beklemiyorum ama ileride özelliklerini yükseltmem gerekebilir. Önerileriniz nedir ?

Bütçem: 850 TL
Max: 1.000 TL
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Kendi sunucunuzu oluşturabilirsiniz ancak upload verimliliğiniz açısından bu sunucuyu bir datacenter içerisine koyarak co location hizmeti almanız en sağlıklısı olacaktır. 5Mbit hat için aylık 300-400 TL hizmet veren firmalar bulunmaktadır. Bulunduğunuz bölgede superonline fiber var ise yüksek upload trafiği olan bir tarifeye geçebilirsiniz ancak çok yüksek download trafiğiniz dede AKK dan hız düşüşleri yaşarsınız. AKK sız ve sınırsız bir abonelikte zaten datacenter için ödeyeceğiniz ücrete denk gelir, arkadaşlar ve kendi çevrem arasında hobi olarak uğraşmak istiyorum yeri geldiğinde internet hattında sorun yaşasam da önemli değil derseniz evde bu işlemi yapabilirsiniz. Sunucu için o fiyatlara Intel I3 serilerinden veya AMD orta seviyelerden bir PC toplamanız mümkün.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı