1000 TL'ye 650-700W güç kaynağı tavsiyesi

Bütçe
1000 ₺
@BedelsizASKER

Yazıyorum oraya, neden okumuyorsun? Evet EPS kablosu kısa, çünkü ATX standartlarına göre değil SFX standartlarına göre tasarlandı.

Arkadaş bu kadar detaylı anlamıyordur bu işlerden belki alınca hüsrana uğramasın kızacak bir durum yok yalnızca fikrimi söyledim.

Hepinize yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Ya aslında kafamda bu fiyata alabileceğim en iyi güç kaynağını alıp bir daha dönüp bakmak istemiyorum. Birkaç ay sonra RTX 3060-3070 tarzı bir sistem yaptığımda acaba güç kaynağım yeter mi sıkıntı çıkarır mı diye düşünmek istemiyorum. Ayrıca elimdeki güç kaynağım çok dandik Exper kasasından çıkma 2009 senesinden kalma bir güç kaynağı. Arkadaşıma 2 sene evvel topladığımız sistemde kullandığımız sharkoon shp650 v2 güç kaynağında ufak elektrik dalgalanmasında tık yok iken bende komple sistem gidiyor. Sıkıntılı ondan değişiklik yapmakta olduğum 2. parçam.

Dipnot: Kasam ATX boyutlarında. Anakartımda ATX boyut anakart.

@polakavic

Şu an çok güç tüketen bir sistemin yok, ilerideki planının içinde RTX 3070 Ti gibi kartlar yoksa Performance GD RTX 3070/RX 6700 XT'yi yıllarca sorunsuz çalıştırabilir. Bütçeni 50 TL daha artırman gerek, lafı olmaz diye düşünüyorum.

Kasan ne olacak? Çok büyük bir kasan yoksa Cooler Master V650 SFX GOLD'da olabilir.

@BedelsizASKER sinirlenmene gerek yok, sadece bir ifade. FSP Hyper PRO 1200 TL edecek PSU değil, aynı model daha haftalar önce 850 TL'ye satılıyordu.

@zeki1981 WPM Gold Zero'nun önemli güvenlik korumaları eksik ve 1200 TL edecek bir PSU değil. Şu forumda şunu 50 kez söylüyoruz.
Cooler Master hoşuma gitti açıkçası hemde modüler. Güç kaynağım kasanın üstünde olduğu için kablo kısalığı pek etki etmez diye düşünüyorum.

@polakavic

Cooler Master V650 SFX GOLD boyu 440-450 mm'den küçük kasalarda sorun çıkartmıyor, güç kaynağın üstteyse zaten sorun olmaz. Kutusundan gelen SFX to ATX braketiyle beraber sorunsuz kullanırsın, iyi bir güç kaynağı. Dikkat etmen gereken tek nokta ileride kasa değiştireceğin zaman büyük kasa almaman olur, kabloları yetişmiyor.

@BedelsizASKER ben kızmıyorum ki, düzgünce durumu açıklıyorum.

@polakavic

Cooler Master V650 SFX GOLD boyu 440-450 mm'den küçük kasalarda sorun çıkartmıyor, güç kaynağın üstteyse zaten sorun olmaz. Kutusundan gelen SFX to ATX braketiyle beraber sorunsuz kullanırsın, iyi bir güç kaynağı. Dikkat etmen gereken tek nokta ileride kasa değiştireceğin zaman büyük kasa almaman olur, kabloları yetişmiyor.

@BedelsizASKER ben kızmıyorum ki, düzgünce durumu açıklıyorum.
Şuan metre ile kasanın boyunu ölçtüm 41 cm çıktı. Böylelikle sıkıntı yaratmaması lazım.

@polakavic

Eski tip bir kasa kullanıyorsun sanırım, güç kaynağın üstte olacak. O şekilde şu an bir problem olmaz, sadece ileride kasa satın alırken 440 mm'nin üstüne çok çıkmaman yeter.
Evet eski tip sayılır. Power Boost VK-G2090C modelini kullanıyorum. 2 sene önce 250 ₺'ye almıştım.

O halde güle güle kullan, V650 iyi bir seçim.
Dün akşam sipariş ettim bakalım gelince boyut olarak nasıl olacak göreceğiz.

Bugün güç kaynağı geldi ve kurulumunu yaptım. Kablosu gerçekten kısaymış. Birazcık uğraştırdı ama olsun düzgünce montajladım. Şuan sıkıntısız çalışıyor. Yardımlarınız için teşekkür ederim herkese.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı