1000 TL’ye amfiden ses almak için mikrofon önerisi

nuvola

Hectopat
Daha fazla  
Bende Marshall Code 25 amfi var. Bundan elektrogitar kaydı almak istiyorum. Bütçem maksimum 1000 TL. Kafamda BM 800 ve ses kartı var ama Phantom Power olmadan olur mu bilmiyorum düşüncelerinizi merak ediyorum.

Bende Marshall code 25 amfi var. Bundan elektrogitar kaydı almak istiyorum. Bütçem maksimum 1000 TL. Kafamda BM 800 ve ses kartı var ama Phantom Power olmadan olur mu bilmiyorum düşüncelerinizi merak ediyorum.

Ben BM800 kullanıyorum sesi güzel Phantom Power de var ama tavsiyem

Behringer C-1

Bence Behringer UMC22 ses kartı alıp bilgisayardan dijital kayıt almak çok daha mantıklı olur. Hatta daha ucuz olsun derseniz temiz 2. el bile denk getirebilirsiniz. Daha temiz bir ses almış olursunuz. Çok kaliteli amfi ve çok kaliteli mikrofon olmadığı sürece amfi mikrofonlamak çok sağlıklı gelmiyor bana. O şekilde de çok pahalıya geliyor maalesef.

Bence Behringer umc22 ses kartı alıp bilgisayardan dijital kayıt almak çok daha mantıklı olur. Hatta daha ucuz olsun derseniz temiz 2. el bile denk getirebilirsiniz. Daha temiz bir ses almış olursunuz. Çok kaliteli amfi ve çok kaliteli mikrofon olmadığı sürece amfi mikrofonlamak çok sağlıklı gelmiyor bana. O şekilde de çok pahalıya geliyor maalesef.

Daha makul bir fiyata önerebileceğiniz bir ses kartı var mı?
Bence Behringer umc22 ses kartı alıp bilgisayardan dijital kayıt almak çok daha mantıklı olur. Hatta daha ucuz olsun derseniz temiz 2. el bile denk getirebilirsiniz. Daha temiz bir ses almış olursunuz. Çok kaliteli amfi ve çok kaliteli mikrofon olmadığı sürece amfi mikrofonlamak çok sağlıklı gelmiyor bana. O şekilde de çok pahalıya geliyor maalesef.

Hocam dijital kayıtta amfinin bir olayı kalmıyor mu? Grup halinde çalacağız çünkü.

Son düzenleme:
Daha makul bir fiyata önerebileceğiniz bir ses kartı var mı?

Hocam dijital kayıtta amfinin bir olayı kalmıyor mu? Grup halinde çalacağız çünkü.
Behringer UM2'ye bakabilirsiniz daha uygun fiyatlı olarak. Direkt sinyal ile amfi olmadan sanal amfi yazılımları ile çok daha geniş yelpazelerde çok daha kaliteli kayıt yapabiliyorsunuz. Ama grup halinde çalacaksanız mikrofonlamak daha mantıklı. Grupça direkt sinyalden ses kartıyla kayıt yapmak için profesyonel bir ses kartı almanız gerekir, o da aşırı pahalıya gelir. Çünkü benim söylediğim iki ses kartında da maksimum 2 input var. Mikrofon olarak da Behringer C1'e bakabilirsiniz. Ama ses kartı olarak UM2 yerine UMC22 kesinlikle daha mantıklı. UM2 çok giriş seviyesi kalıyor çünkü.

Bu arada eklemiş olayım, tüm enstrümanları tek mikrofondan kayıt almak da sağlıklı sonuç vermeyebilir. Ama diğer türlü de direkt sinyalde yine davul için en az 1 tane mikrofon almanız gerekecek, vokale mikrofon almanız gerekecek, bas ve 2 elektro gitar için de toplam 3 input gerekecek. Yani toplamda 5 inputlu ses kartı ve 2 mikrofon gerekecek, çok çok pahalıya gelir maalesef.

Edit: Bu arada ben hep aynı anda çalacağınızı düşünerek yazdım bunları. Ayrı ayrı çalıp sonradan PC'den birleştirecekseniz 1 ses kartı ve 1 mikrofon gayet yeterli olacaktır. Hem davulunuzu vokalinizi mikrofonla kaydedersiniz hem de direkt sinyal ile sanal amfiden gitarınızı mis gibi tertemiz bir şekilde kaydedersiniz. İstediğiniz her gitar tonunu alırsınız. Öyle sanal amfiler var ki, mesela Metallica'nın 1986'daki bir konserindeki gitar tonunu birebir yazmış adamlar. Kart için de paranız yetmiyorsa UM2 de olur fark etmez bu arada, tabii yine UMC22 tavsiye ediyorum. Ses kalitesinde fark olmaz, sadece donanımsal farkları var.

Son düzenleme:
Behringer UM2'ye bakabilirsiniz daha uygun fiyatlı olarak. Direkt sinyal ile amfi olmadan sanal amfi yazılımları ile çok daha geniş yelpazelerde çok daha kaliteli kayıt yapabiliyorsunuz. Ama grup halinde çalacaksanız mikrofonlamak daha mantıklı. Grupça direkt sinyalden ses kartıyla kayıt yapmak için profesyonel bir ses kartı almanız gerekir, o da aşırı pahalıya gelir. Çünkü benim söylediğim iki ses kartında da maksimum 2 input var. Mikrofon olarak da Behringer C1'e bakabilirsiniz. Ama ses kartı olarak UM2 yerine umc22 kesinlikle daha mantıklı. UM2 çok giriş seviyesi kalıyor çünkü.

Bu arada eklemiş olayım, tüm enstrümanları tek mikrofondan kayıt almak da sağlıklı sonuç vermeyebilir. Ama diğer türlü de direkt sinyalde yine davul için en az 1 tane mikrofon almanız gerekecek, vokale mikrofon almanız gerekecek, bas ve 2 elektrogitar için de toplam 3 input gerekecek. Yani toplamda 5 inputlu ses kartı ve 2 mikrofon gerekecek, çok çok pahalıya gelir maalesef.

Edit: Bu arada ben hep aynı anda çalacağınızı düşünerek yazdım bunları. Ayrı ayrı çalıp sonradan PC'den birleştirecekseniz 1 ses kartı ve 1 mikrofon gayet yeterli olacaktır. Hem davulunuzu vokalinizi mikrofonla kaydedersiniz hem de direkt sinyal ile sanal amfiden gitarınızı mis gibi tertemiz bir şekilde kaydedersiniz. İstediğiniz her gitar tonunu alırsınız. Öyle sanal amfiler var ki, mesela Metallica'nın 1986'daki bir konserindeki gitar tonunu birebir yazmış adamlar. Kart için de paranız yetmiyorsa UM2 de olur fark etmez bu arada, tabii yine umc22 tavsiye ediyorum. Ses kalitesinde fark olmaz, sadece donanımsal farkları var.

Zaten grup 3 kişi 2 elektro bir bateri, solist yok kendi çapımızda yapıyoruz bir şeyler.
3 amfiyi ses yalıtımlı bir ortama koysak ortalarına da mikrofonu koysak sizce iş görür mü?
Teşekkür ederim bu arada bayağı açıklayıcı yazmışsınız kafamdaki soru işaretleri oldukça azaldı.
Akustik bateri değil bu arada hocam. Dijital bateri.

Zaten grup 3 kişi 2 elektro bir bateri, solist yok kendi çapımızda yapıyoruz bir şeyler.
3 amfiyi ses yalıtımlı bir ortama koysak ortalarına da mikrofonu koysak sizce iş görür mü?
Teşekkür ederim bu arada bayağı açıklayıcı yazmışsınız kafamdaki soru işaretleri oldukça azaldı.
Akustik bateri değil bu arada hocam. Dijital bateri.

Bence önce dijital bateri direkt sinyal ile kaydediliyor mu onu araştırın, bu konuyu ben de bilmiyorum. Gitarlarda zaten sıkıntı yok. Eğer bateri de kaydediliyorsa bir tane iyi ses kartı alın ve ayrı ayrı direkt sinyalle kaydedip birleştirin. Daha ucuz ve daha temiz yol bu. Ama eğer bateri kaydedilmiyorsa, bir mikrofon ve bir ses kartı almanız gerekecek. Bu daha maliyetli olacak ekstradan mikrofon alacağınız için ama bunun artı yanı da aynı anda kayıt almanızı sağlayacak. Direkt sinyal ayarında temizlikte bir kayıt olacağını sanmıyorum ama.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı