1000 TL'ye Anakart + Ram + İşlemci Önerileri

Merhaba arkadaşlar, bu başlık altında 1000 TL'ye anakart, ram, işlemciden oluşan sistem önerilerinizi bekliyorum. Konuyu açma sebebim bir arkadaşımın yeni bir ekran kartı ve güç kaynağının olması fakat sisteminin bunu kaldıramaması. Yani ekran kartı işlemciye darboğaz yapıyor, her neyse. Dediğim gibi önerilerini bekliyorum, bir kaç dakikanızı ayırıp ufak bir sistem toplarsanız memnun olurum. İyi günler.

3lü2.png

1.100 TL'ye çıktık ama...

Dosya Ekleri

• 3lü.png
    3lü.png
    22,6 KB · Görüntüleme: 469
Ekran kartının marka ve modeli, ayrıca güç kaynağının kaç w olduğunu yazarsanız yardımcı olabilirim. Ama aşağı yukarı şöyle birşey söyliyelim.
3lü a+i+r.PNG

Bu işlemci ne derseniz, (
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
) özel üretim. O.C yapılabilir bir sistem. Üstünü birşeylerle tamamlarsınız artık. Bu işlemci 4690k ya bile kafa tutmaktadır (O.C. li hali tabiki. 4.0 ghz kadar gelebilirsiniz tahminimce.)

Anakartı ve işlemciyi PSU'ya göre seçmek nedir zaten i5 işlemciler çok güç tüketmiyor neyini öğreneceksiniz PSU'nun anlamadım ?

Zaten PSU ya göre seçmedim bu üçlüyü. Ekran kartının güçlü olması ihtimaline karşın yazdım bunları. Ayrıca PSU güçlü diyip de 250w kadar bir PSU gösterenler de oluyor, o açıdan sorma gereği duydum. Yoksa yazdığım sisteme ek olarak 1000 tl ye tamamlamak için babaların babası bir güç kaynağı da alabilirsiniz.

GTX 760 170 W maksimum güç tüketiyor bunun yanına önerdiğim i5 işlemciyi veya G3258'i alabilirsiniz sıkıntı olmaz fakat G3258'i OverClock yapmanız gerekecek alırsanız, bu yüzden güç tüketimi yüksele bilir ona göre 600-650W PSU tercih etmeniz gereke bilir.

Hiçte bile gerekmez. 4690k ve gtx970 sisteme 550 w yeter diyoruz siz g3258 gtx760 için 600-650 diyorsunuz. Kesinlikle benim verdiğim sistemi öneririm. Üstüne birde razer dan klavye bile alırsınız. Onu almazsınız, bir 8 gb ram daha çıkar 16gb ram elde edersiniz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı