1000 TL'ye Eclipse P400A için fan önerisi

As Nödt

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 GB 3600 Mhz CL18
Ekran kartı
AMD RX 6800 XT
Anakart
MSI MPG B550 Gaming Plus
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600X
Merhaba,

Kasanın üst kısmına 2x120mm veya 2x140mm, kasanın arka kısmına ise 1 adet 120 mm fan takabiliyorum. Aşağıda kullandığım anakart ve kasa modeli yazmakta. RGB olup olmaması benim için önemli değil. Ayrıca bilgisayarı sürekli kulaklık ile kullandığım için sessizliğe yönelik bir fan olup olmaması da önemli değil. Performansı güzel olsun yeterli. Bu üç adet fan için maksimum 1000 TL civarı verebilirim. Teşekkür ederim.
  • Phanteks Eclipse P400A
  • MSI MPG B550 Gaming Plus

Bende var bu kasadan. Fanlar Be Quiet! marka. Önde 3x120mm BL039 içeri var, arkada ve üstte 1x120mm ve 2x140mm BL040 egzoz var. Fiyatlarını bilmiyorum.

Kasanın RBG modeli var bende. 120 mm ama DC sanırım PWM değil.

Bu kasa 3+0 fan dizilimi şeklinde mi geliyordu? Bu fanı egzoz olarak öneririm sessiz ve f/p olarak güzel seçenektir.

3+1 dizilim sonrası üst tarafa fan eklentisi pek bir fark yaratmayacaktır. Görüntü olması için istiyorsan ayrı konu.

Evet, ön tarafta 3 adet fan ile geliyor. Öneriniz için teşekkür ederim.

Bende var bu kasadan. Fanlar Be Quiet! marka. Önde 3x120mm BL039 içeri var, arkada ve üstte 1x120mm ve 2x140mm BL040 egzoz var. Fiyatlarını bilmiyorum.

Kasanın RBG modeli var bende. 120 mm ama DC sanırım PWM değil.

Kullandığım kasa şu;

Phanteks Eclipse P400A RGB

Kasanın üst kısmı için kullandığınız model tam olarak şu değil mi?

Be Quiet!

Rica ederim. Kasa seçimi ve fan dizilimi doğru yapıldıkça geriye yalnızca içerideki parçaların bireysel soğutucularının ne kadar başarılı olduğu kalıyor. Ben Corsair 270R ile 3+1 fan dizilimi kullanıyorum sıcaklıklarım oldukça iyi örneğin. Senin P400A oldukça başarılı bir kasa benim tek gördüğüm egzoz fan olmaması o kadar. İşlemcide stok fan varsa onu kule tipine veya 240mm sıvı soğutmaya çevirerek hem işlemcinin hem de kasa içinin genel sıcaklığı azaltılabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Rica ederim. Kasa seçimi ve fan dizilimi doğru yapıldıkça geriye yalnızca içerideki parçaların bireysel soğutucularının ne kadar başarılı olduğu kalıyor. Ben Corsair 270R ile 3+1 fan dizilimi kullanıyorum sıcaklıklarım oldukça iyi örneğin. Senin P400A oldukça başarılı bir kasa benim tek gördüğüm egzoz fan olmaması o kadar. İşlemcide stok fan varsa onu kule tipine veya 240mm sıvı soğutmaya çevirerek hem işlemcinin hem de kasa içinin genel sıcaklığı azaltılabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemci soğutucusu olarak kule tipi Arctic Freezer 34 eSports Duo kullanıyorum. Bilgisayarı daha komple birleştirmediğim için sıcaklık değerlerim nasıl onu henüz bilmiyorum. Her şeyi komple bitirip bir daha uğraşmak istemediğim için fan bakayım dedim. Kasayı topladıktan sonra sıcaklık değerlerine göre duruma bakarım o zaman. Teşekkür ederim tekrardan.

Kullandığım kasa şu;

Phanteks Eclipse P400A RGB

Kasanın üst kısmı için kullandığınız model tam olarak şu değil mi?

Be Quiet!
Evet.

İşlemci soğutucusu olarak kule tipi Arctic Freezer 34 eSports Duo kullanıyorum. Bilgisayarı daha komple birleştirmediğim için sıcaklık değerlerim nasıl onu henüz bilmiyorum. Her şeyi komple bitirip bir daha uğraşmak istemediğim için fan bakayım dedim. Kasayı topladıktan sonra sıcaklık değerlerine göre duruma bakarım o zaman. Teşekkür ederim tekrardan.
Aynı cooler ile 5700x kullanıyorum. Idle 45, yükte 55 civarındaydı. Kısa süreli benchmark yaptım yüklemek için. Uzun sürelerde nasıl olur bilemiyorum.

Mobo'da yeterli fan yuvası yoksa çoklayıcı alman gerekebilir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı