1000 TL'ye i3 540 Tabanlı Sistemi Güncelleme

Eray Ünal

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Şuan kullandığım sistem;
i3 540 İşlemci
Foxconn H55MXV Anakart
3 Gb Ram
Nvidia GTX 560SE Ekran kartı
500W Power Suppley

Şuan için 3 parça değiştirmeyi düşünüyorum. Ekran kartım oyunlarda az çok yeterli oluyor. Sistem biraz render ağırlıklı olucak fakat oyunda oynacağım. İşlemci olarak i5 4590 ya da AMD FX X8 8350 düşünüyorum. Yanına da 8 GB ram alacağım. Sizin de İşlemci, Anakart ve Ram tavsiyelerini bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Çok fazla takviye yapacaksan yeni bir power supply alman gerekebilir. Anakartını Asus almanı öneririm. Bellekler ise Kingston' un Hyperx Savage almanı tavsiye ederim.

Bütçeye göre gayet iyi bir güncelleme. İşlemci de daha sonradan ekran kartını değiştirmen durumunda ( GTX 970'in üzerinde bir şey almamanız takdirinde) darboğaz yapmayacaktır. Hayırlı olsun.

Şu anda kullandığınız bellekler hakkında bilgi verir misiniz?
2 GB olan Kingston fakat diğer 1 Gb'lık Ram'in markasını bilmiyorum.

Çok fazla takviye yapacaksan yeni bir power supply alman gerekebilir. Anakartını Asus almanı öneririm. Bellekler ise Kingston' un Hyperx Savage almanı tavsiye ederim.
Yapacağım takviyeler bunlar işlemci,ram,anakart.

Bütçeye göre gayet iyi bir güncelleme. İşlemci de daha sonradan ekran kartını değiştirmen durumunda ( GTX 970'in üzerinde bir şey almamanız takdirinde) darboğaz yapmayacaktır. Hayırlı olsun.
Bu işlemciyle 4590 arasında ne fark var acaba? Ayrıca render işlerinde başarılı bir işlemcimi?

Bu işlemciyle 4590 arasında ne fark var acaba? Ayrıca render işlerinde başarılı bir işlemcimi?
i5 4590 biraz daha performanslıdır. Bunun nedeni de GHZ'sinin 4460'a nazaran biraz daha yüksek olması. 3 Boyutlu Render işlemlerinde genelde i7 tavsiye edilir. Aynı fiyat aralığında Render konusunda FX 8350 biraz daha başarılıdır i5 4590'a göre.
Gerçi FX 8350 alırsan yeni bir psu alman da gerekebilir. Psu'nun markasını söylemen yardım etmek isteyenler için yararlı olacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence en mantıklısı i3 4170 bellekler 8gb ve ekran kartına ise fazla para vermek olacaktır :)
Bu arada render için AMD seçme. AMD sadece çekirdeği 8 yapar 12 yapar 16 yapar performans artmaz yükler dağılır

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı