1000 TL'ye i3 540 Tabanlı Sistemi Güncelleme

i5 4590 biraz daha performanslıdır. Bunun nedeni de GHZ'sinin 4460'a nazaran biraz daha yüksek olması. 3 Boyutlu Render işlemlerinde genelde i7 tavsiye edilir. Aynı fiyat aralığında Render konusunda FX 8350 biraz daha başarılıdır i5 4590'a göre.
Gerçi FX 8350 alırsan yeni bir psu alman da gerekebilir. Psu'nun markasını söylemen yardım etmek isteyenler için yararlı olacaktır.
Psu markası Xigmatek 500W. Şuan çalıştığım için tam model veremiyorum.

Bence en mantıklısı i3 4170 bellekler 8gb ve ekran kartına ise fazla para vermek olacaktır :)
Bu arada render için AMD seçme. AMD sadece çekirdeği 8 yapar 12 yapar 16 yapar performans artmaz yükler dağılır
i3 4170 render performansı nasıl peki ?

@Utku Karaca Ekran kartını şimdilik güncellenmeyecekmiş. Intel Core i5 4590'ı sıkıştırmaya kalkarsanız ya bellekten kısacaksınız ya da çok dandik bir anakart almak zorunda kalacaksınız. Render performansı olarak i5, i3'ten daha iyidir. Oyun için değil arkadaşlar olabildiğince render odaklı bir sistem olacak anladığım kadarıyla.

@Utku Karaca Ekran kartını şimdilik güncellenmeyecekmiş. Intel Core i5 4590'ı sıkıştırmaya kalkarsanız ya bellekten kısacaksınız ya da çok dandik bir anakart almak zorunda kalacaksınız. Render performansı olarak i5, i3'ten daha iyidir. Oyun için değil arkadaşlar olabildiğince render odaklı bir sistem olacak anladığım kadarıyla.
Evet render ağırlıklı düşünüyorum oynadığım oyunlar genelde ''Fifa, Dota 2, CS:GO ve arada GTA 5'' tarzı oyunlar.

Eğer Render alınacaksa FX 8350 daha uygun olur. İşlemleri daha çok çekirdeğe yaydığından Render'i daha rahat yapacaktır. Yani çoklu çekirdek destekleyen uygulamalarda FX 8350 daha iyi bir seçim. Önerilen işlemcilerin hiç biri ekran kartıyla darboğaz yapmaz. Yani oyunlarda sıkıntı olmaz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı