1000 TL'ye Orta Düzey Sistem Tavsiyesi

Deniz Yüksel

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Sistemim'deki parçalar yetersiz ve dengesiz olduğu için, yeni bir sistem almayı düşünüyorum. Genel olarak parçaları araştırdım ve yeni nesil oyunlarda (GTA V, Watch_Dogs, Far Cry 4 vs.) high ayarlarda kasma sorunu olmadan 35-40 fps alacağımı düşünüyorum. Birde sizin fikirlerinizi almak isterim.

Not: İşlemci (i7-4790) ve Ram (Kingston 8gb) hazır olduğu için sepete eklemedim.

Screenshot_1.png

@Technocan @Seyfettin Tülücü

Eğer Render vs. işlerle uğraşmayacaksan işlemciyi i5 4690k ya düşürüp ekran kartını daha iyi bir model alabilirsin. PSU o sistem için biraz fazla gibime geldi ama GTX 750ti'ın ne kadar güç harcadığını tam olarak bilmiyorum.

Edit: Eğer illa i7 4790 alacağım diyorsan h81m-plus al. i7 4790'ı overclock edemezsin ;)

Eğer Render vs. işlerle uğraşmayacaksan işlemciyi i5 4690k ya düşürüp ekran kartını daha iyi bir model alabilirsin. PSU o sistem için biraz fazla gibime geldi ama GTX 750ti'ın ne kadar güç harcadığını tam olarak bilmiyorum.
Render, edit vs. gibi işler yapmıyorum. Ekran kartı o fiyata göre iyi performans verdiğini gördüm. Eğer aynı fiyat civarında daha iyi bir kart varsa onuda almayı düşünebilirim. Oyundan oyuna güç harcama oranı değişiyor diye biliyorum. O yüzden herhangi bir sorun yaşamamak için 650w güç kaynağı tercih ettim.

Merhabalar , öncelikle tereddütsüz olarak GTX750 Ti alabilirsiniz. GTX750 Ti alacaksanız PSU'yu 550W yapın çünkü bu kartın çok düşük güç tüketimi vardır.

Edit: Eğer illa i7 4790 alacağım diyorsan h81m-plus al. i7 4790'ı overclock edemezsin ;)
İşlemci hazır zaten. Almayacağım yani.

Merhabalar , öncelikle tereddütsüz olarak GTX750 Ti alabilirsiniz. GTX750 Ti alacaksanız PSU'yu 550W yapın çünkü bu kartın çok düşük güç tüketimi vardır.
Oyundan oyuna güç tüketimi değişiyor diye biliyorum?

işlemciye abanıp ekran kartını düşük tutmuşsun olmamış. İntel i5 + R9 270x olsaydı bu sistemden daha performanslı olurdu.
İşlemci olmasaydı i5 almayı düşünüyordum fakat işlemci hazır.

@Deniz Yüksel

Isı ve Güç Özellikleri
Maksimum GPU Sıcaklığı (c)
95 C
Enerji Tüketimi
60 W
Önerilen Minimum Sistem Gücü (W)
300 W
[TBODY] [/TBODY]

GTX 750 Ti ile 550W'da bir problem yaşamanız olası değildir.

@Deniz Yüksel

Isı ve Güç Özellikleri
Maksimum GPU Sıcaklığı (c)95 C
Enerji Tüketimi60 W
Önerilen Minimum Sistem Gücü (W)300 W
[TBODY] [/TBODY]
GTX 750 Ti ile 550W'da bir problem yaşamanız olası değildir.
550W önerebileceğiniz daha iyi bir güç kaynağı var mı? Yoksa yine CORSAIR Vs Serisi mi alayım?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı