10000 TL monitörlü APU sistem önerisi

Bütçe
10000 Tl

kartonadam

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba.
Uzun zamandır MSI GP62 laptop kullanıyordum. Son zamanlarda yükseltme isteği olsa da beni tatmin ediyordu. Ta ki 2 hafta önce sıvı teması sonucu bilgisayar açılmama sorunu yaşayana kadar. Maalesef hasar düzeltilemeyecek seviyede.

Çok fazla oyun oynamıyorum. Daha çok AutoCAD, ArcGIS, SolidWorks, Photoshop, nadiren video render işleri için kullanıyorum. En fazla Netflix'te film izliyorum.

Oyun olarak Factorio, ETS 2, Cities skline ve indirimde alıp da laptopta oynayamadığım Witcher 3 gibi singleplayer oyunlar oynuyorum.

Şimdilik Ryzen 5 5600 g ile ekran kartsız bir sistem düşünüyorum. Hem toplu olur, hem ileride yükseltme şansım olur. Alternatiflere açığım tabii ki.

Depolama olarak elimde laptoptan kalan 240 GB Kingston M.2 SATA ile 2.5 inch 1 TB HDD var. Ayrıca harici 1 TB USB diskim daha var.

Kasa olara masraftan kaçmak için uzay montaj tarzı bir şey düşünüyorum. Bunları bir tahtaya sabitleyip pano tarzı duvara asacağım. Eğer hoşuma giden uygun boyutlarda bir kasa bulursam içine aktarabilirim sistemi. Daha çok kompakt ufak boyutlu kasaları beyeniyorum.

10 000 TL bütçeye monitör, klavye dahil. Monitörde, film ve dizi izlemek önceliğim olduğundan dolayı Gaming özelliklerinden ziyade ekran kalitesi önemli. Dahili hoparlör olursa masada daha kablo olur.

Son olarak vatan bilgisayarda bulunan parçalar önerirseniz daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…