10000 TL sistem yükseltme önerisi

Bütçe
10.000₺

serkan-altn

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar, mevcut sistemimi kısaca özetlemem gerekirse;
Anakart: Gigabyte GA-AB350 Gaming rev3.
CPU: Ryzen 5 1600.
RAM: G.Skill Ripjaws 2x8 GB 3000 MHz.
GPU: GTX 1060 OC 3GB.
4 yılı aşkın süredir bu sistemi kullanmaktayım, yeni oyunlarda düşük FPS ve drop sorunları canımı sıkmaya başladı. Fakat bildiğiniz üzere günümüz ₺ değeri dipte, €-$ falan almış başını gidiyor. 10.000₺ - 13.000₺ arası bütçem bulunmakta ama bu kur üzerinden sistemi yükseltmeli miyim kararsızım. Overclock denemeli miyim? Faydasını görür müyüm? ya da bütçeme uygun nasıl bir yükseltme yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD eklenmeli.
Anakarti degistirmenizi tavsiye ediyorum.
2.olarak islemci degisebilir. PSU nedir?
Sistemimde SSD mevcut Sandisk in 120Gb olan modeli var. PSU ise HighPower 650w 80+ Bronze. Anakartta değişikliğe gitmeye gerek var mı fps açısından neye faydası olur ? bilgisizliğimden soruyorum. Ekran kartı için sizce ikinci el düşünülebilir mi ?

Drop çok mu oluyor?
Evet örneğin fps 70 80 lerde seyrederken bir anda 20 yi hatta 10 u gördüğü oluyor. Şuan Final Fantasy XV oynamaya çalışıyorum açık dünyada ilk defa gittiğim yerlerde oyun bazen duruyor ve 1 2 saniyeliğine haritayı yüklüyor resmen.

Son düzenleme:
Evet örneğin FPS 70 80'lerde seyrederken bir anda 20'yi hatta 10'u gördüğü oluyor. Şu an Final Fantasy XV oynamaya çalışıyorum açık dünyada ilk defa gittiğim yerlerde oyun bazen duruyor ve 1 2 saniyeliğine haritayı yüklüyor resmen.

Bence dropların sebebi eski SSD olabilir. SSD yenileyip sonuçlara bir bak bence. Ben olsam bu zamanda upgrade işine girmem. Dropları çözdükten sonra bence parça değişikliğine gitme. Bu sisteme en fazla güzelcbir kasa ve soğutucu alıp OC yapmak mantıilı olur.

Bence dropların sebebi eski SSD olabilir. SSD yenileyip sonuçlara bir bak bence. Ben olsam bu zamanda upgrade işine girmem. Dropları çözdükten sonra bence parça değişikliğine gitme. Bu sisteme en fazla güzelcbir kasa ve soğutucu alıp OC yapmak mantıilı olur.
Evet zaten cepteki parayla elimdeki sistemin çok da ötesine gidemeyeceğim sanırım. SSD yenilemesi ve OC ile çözmeye çalışacağım. Yardımın için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı