10000 TL'ye kadar elektrogitar ve amfi önerisi

737973

Decipat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Selamlar herkese, klasik gitar çalan biriyim fakat elektrogitarı daha çok sevdiğimden bir gitar almak istiyorum. Normalde Kozmosun KGP-STG20HSS'in beyaz olanının setini alacaktım fakat başka gitarlara bakmaya karar verdim. Bu fiyata (12-13K'ya zorlayabilirim) bir elektrogitar ve amfi önerebilir misiniz?

Ne çalacaksınız? Aktif manyetik önerebilirim sert ve susmayan ton istiyorsanız.

Daha çok metal ve rock çalıyorum. Aklımda pasif manyetikli HSS veya SSS bir gitar almak vardı. Önereceğiniz gitar iyiyse pasif aktif fark etmez ama .

SX markasını önerir misiniz?

Hocam yazdığım gibi 10 k ya hem gitar hem de bir amfi almayı planlıyorum. 11k belki aşabilir, ama alabilirsem bu aklımda bulunsun. Daha uygun fiyatlı önerebileceğiniz başka bir gitar var mıdır?

Hocam yazdığım gibi 10 k ya hem gitar hem de bir amfi almayı planlıyorum. 11k belki aşabilir, ama alabilirsem bu aklımda bulunsun. Daha uygun fiyatlı önerebileceğiniz başka bir gitar var mıdır?

Amfiyle birlikteyse Fender Squier mm strat yanına boston amfi.

Ne çalacaksınız? Aktif manyetik önerebilirim sert ve susmayan ton istiyorsanız.

Daha önce de bahsettik. Aktif manyetik ya da başka tür bir manyetik sertlik üretmez / vermez.
Ayrıca aktif manyetiğin sustain ile ilgisi de yoktur. Manyetik içindeki preamp devresi; sesin dip gürültüsü olmadan çıkmasını sağlar.

Çaldığınız gitara sertliği / yumuşaklığı / distortionu / karakteri, amfi verir.

Dediğiniz doğrudur ama garip bir şekilde aynı amfiyle(aynı ayarlarla) denediğim aktif veya pasif manyetik gitarlarda çok fazla ton farkı vardı(sertlik açısından) denediğim gitar modellerini de atabilirim.

Dediğiniz doğrudur ama garip bir şekilde aynı amfiyle(aynı ayarlarla) denediğim aktif veya pasif manyetik gitarlarda çok fazla ton farkı vardı(sertlik açısından) denediğim gitar modellerini de atabilirim.
Aktif manyetikler gürültüsüz oldukları için tercih edilirler.
İçlerinde preamp devresi barındırdığı için çıkış empedansı yüksektir. Bu sebep ile amfiye daha fazla input gaini ekler. Sesteki bozulma manyetiğin sert olduğu anlamına gelmez. Bazı amfilerde Aktif ve pasif iki tane gitar girişi olduğunu görüsünüz, bunun sebebi amfi karakterini bozmadan yüksek empedansı eşitlemektir.

Ayrıca Aktif manyetikler heavy metal türünün aksine en fazla Jazz gitarlarda kullanılanılırlar. Bununla beraber buzuki gibi akustik entrümanlarda da özellikle tercih edilir. Sert ise neden kullansın adamlar?

Aktif manyetiği, Düşük empedanslı normal bir amfide kullanmanız bir hatadır. Pasif manyetikler ile volume boost yaptığınızda da aynı şey olur. Tonu amfi üretir, Manyetik değil.

Son düzenleme:
10.000’e doğru düzgün birşeyler almak zor. Set halinde satılanları almayın içinden çıkan amfiler rezalet olur. Rock Metal işleri için Blacstar ID-Core 10 veya tercihen 20 amfi ve Schecter SGR C-1 önerebilirim. Ayrıca müzik mağazalarında biraz pazarlık payı oluyor. Net fiyatlarından daha aşağıya alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…