Merhaba arkadaşlar,
Aşağıda paylaştığım gibi AMD Ryzen 7 3700X'in kesin olacağı bir sistem topluyorum ama diğer birleşenleri değiştirebilirim. Kasa, PSU gibi bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir?
Anakart, en iyi B450'lerden ve 3700X için rahat rahat yeterli.
Ekran kartı Nitro+ seçilebilir, daha sonradan bile olsa ARGB fan eklenebiliyor.
HHD tercihen kaldırılabilir.
SSD olarak 860EVO önermemin sebebi; NVMe SSD'lerin günlük kullanıcı ve oyun amaçlı PC toplayanlar için gereksiz masraf olduğunu düşünüyorum. Kral denilebilecek 860EVO varken Samsung dışı NVMe almaya da gerek yok.
Kasa gayet havadar ve önü mesh. Tercihen farklı seçilebilir.
PSU olarak Seasonic alınabilecek bütçe yok ise artık olabildiğince FSP önermeye özen gösteriyorum.
Adata XPG Pro ASX8200PNP-512GT-C 3D Nand 512 GB NVMe M.2 SSD en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.
High Power Performance GD 750W 80+ Gold 62.5A Single Rail Aktif PFC Siyah ATX Güç Kaynağı Masaüstü Bilgisayarınız için 750W 80+ Gold Verimliliğinde İdeal Güç Kaynağı 750W 80+ Gold Güç Kaynağı ile Güç Derdine Son! High Power; Nvidia GeForce RTX 2080, AMD RX Vega 64 gibi yeni nesil ekran...
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim son olarak böyle bir sistem toplamayı düşünüyorum, lakin aklımda birkaç soru var aşağıdaki ekran kartı yerine Gigabyte GeForce RTX 2060 Super Windforce OC 8 GB GDDR6 256 Bit ekran kartı modelinini almak daha mı mantıklı olur NVIDIA olduğu için yoksa mevcutta aldığım ekran kartı iyi midir? Ayrıca PSU konusunda aldığım anakarta uygun ama fiyatı ucuz bir PSU istiyorum. Son olarak sistemin ihtiyaç duyduğu Watt miktarını nereden bulabilirim uygun PSU seçmek için.
MSI MPG alınmaz birde yapılan sistemlere baksanız ben aynı bütçe içerisinde Gold sertifikalı PSU ve RX 5700XT Gaming X koydum kesinlikle o şekilde almanızı öneririm.