1000MBIT internette Steam yavaş indiriyor

CaesarArn

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, Superonline'ın 1000MBIT internetini kullanıyorum 3-4 aydır. Hep bu problem vardı ama kablosuz bağlantı kullandığım için olduğunu düşünüp çok sıkıntı etmemiştim. Fakat geçenlerde Ubisoft Connect üzerinden indirme yaparken fark ettim ki bunun kablosuz bağlantıyla falan bir alakası yok.
Aldığım SS'lerde de göreceğiniz üzere Steam üzerinden indirme yaparken maksimum 5-10 saniye 65-70 bandına çıkabilirken Ubisoft Connect'ya da Epic üzerinden indirme yaparken 85-90 altına düşmüyor hız.

İnternet üzerinden birkaç Steam sunucusu değiştirme olaylarına giriştim ama yine fayda etmedi, hız aynı kalıyor.
Ayrıca başka kullanan var mı diyecekler için ekleyeyim iki indirmeyi yaparken de evde benden başka interneti kullanacak birisi yok.
Bunun nedeni nedir, çözümü var ise yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
İfadeler: T21
Dostum bende de bu şekilde anladığım kadarıyla diğer bir çok kullanıcıda da bu şekilde. Büyük ihtimalle steam sunuculara fazla yük binmemesi için limit koyuyor.

Modemin bağlı olduğu kanalda trafik çok fazla olabilir, modem ayarlarından farklı bir kanaldan bağlanmayı deneyebilirsiniz.

Disk hızın yetmiyor da olabilir HDD kullanıyorsan.

Disk hızın yetmiyor da olabilir HDD kullanıyorsan.
İkiside aynı SSD diske kurulan oyunlar.
Limit olabileceğini ben de düşünüyorum fakat bu yayıncılar falan indirme yaparken nasıl bu hızları alabiliyor bana limit varda onlara yok mu?

Normaldir. Sunuculardan kaynaklı bende de bu hızlarda iniyor Steam'de en fazla 95 gördüm ortalama 50-60 MB.

İkiside aynı SSD diske kurulan oyunlar.

Limit olabileceğini ben de düşünüyorum fakat bu yayıncılar falan indirme yaparken nasıl bu hızları alabiliyor bana limit varda onlara yok mu?
Hangi yayıncı 70 MB/s çevresinde hızı geçmiş Steam'de? Hadi 100 olsun.

Basit bir Google araması ile ulaşılabilecek bir örnek. Süre 10:49.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşte problem şuydu ki ben 70`e çıktığımda bu en fazla 5 saniye sürüyor, yayıncılar yayın yaparken herhangi bir oyun indirmeye başladığında 90-100lerde sabit kalıyor indirme hızları hadi 70de kalsın dediğin gibi yine de sabit 70 hızla indiriyor. Ben bu hıza bile ulaşamıyordum Steamda ulaştığımda ise maksimum 5-10 saniye sonra geri 40-50 bandına düşüyordu, sorduğumda onlarda 1000mbit internet kullanıyor. Bu yüzden diyorum bana kısıtlama varda onlara yok mu diye.

Neyse kendimce çözümünü buldum sunucu değiştirmeyi ben sadece TR sunucuları içinde yapıyordum, bu şekilde bir internetiniz var ise indirme sunucunuzu TR değil yurt dışı sunucusu seçin. Bu şekilde 90larda sabit kalacak şekilde indiriyor. Muhtemelen yayıncılarda aynı şekilde yurt dışı sunucusu kullanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…