1000MBPS alınan internet ara modemden sadece 100Mbps veriyor

SerhatSogut

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bugün TT ekipleri fiber bağlantımı kurdular ve bana verdikleri modemden sorunsuz bir şekilde 1000MBPS alıyorum fakat TP-Link Archer C20 modemine CAT6 ile WAN bağlantısı çektim. Aldığım hız 100Mbps. Modem arayüzünde yapmam gereken ayar var mı yok mu bilmiyorum. Modem özelliklerine bakınca 700Mbps'e kadar desteklediğini gördüm. Daha iyi bir internet alabilmem için ne yapmam gerekiyor?

2. sorun ise Tenda AC1200 modemim var müşteri hizmetlerini arayıp beraber kurulumunu yaptık aynı şekilde ana modemden kablo çektim 4.port (WAN) Portu'na taktım internet ışığı yeşile döndü ve modeme dışarıdan bakınca hiçbir sorunu görünmüyor tüm ışıkları yanıyor ne Wi-Fi ne kablolu internet alamıyorum.
Sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:

Ara moden destekledigi Mbps ne kadar.

TP-Link Archer C20 cihazınızın WAN portu ve Ethernet portları 100 Mbps hıza kadar destekliyor.
Ethernet Ports1× 10/100 Mbps WAN Port
4× 10/100 Mbps LAN Ports

@pedroz_1999 @falxxx verdiğiniz yanıt lar için teşekkür ederim tüm sorunu çözdüm.

öncelikle Tplink modemi yukarıda yazıldığı gibi kablolu olarak verdiği internet hızı max 10/100 mbps olduğu için o hızı geçemiyorum

Tenda modemindeki soruna gelecek olursak sistem ayarlarından gelişmiş ordan internet ayarlarında en alt kısımda ip4 seçiliydi ben onu ip4/ip6 yaptım intrernet geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…