1000MBPS internette kablo ile 94Mbps sabit hız sorunu

Ağ ve internetten bağlantınızın maksimum hızına bakar mısınız? Kaç Mbps yazıyor?

Bu kablo ADSL destekliyor. 1000 Mbps destekleyen kablolar ayrıdır. Bu kablo ile ortalama alacağın maksimum hız 100 Mbps hızı geçmez zaten. Bazı kabloların uç kesimleride farklı oluyor. Ayrıca modelleri de farklı birisi 4453 birisi 4964 sen 4964 olanı kullanacaksın.

Yorumlarını okursan ne demek istediğimi anlarsın.

Ağ ve internetten bağlantınızın maksimum hızına bakar mısınız? Kaç Mbps yazıyor?
100/100 görünüyor sorunun windows kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü arkadaşım sabah bir windows güncellemesi yaptığında onunda şu an 94 de sabitlendiğini söylüyor

https://www.hepsiburada.com/alfais-...modem-internet-kablosu-20-mt-pm-HBC00001FBSYR

buyrun aynı kablonun hepsiburada linki. ADSL fiber desteği diye bir şey yoktur cat 7 kablo ise her türlü 1000mbps hızı destekler.

Farklı bir cihazda hız testi yaptınız mı?
Yaptım iki farklı pc de hız testi yaptım

Müşteri hizmetlerini arayıp kanal değiştirmek istediğinizi söyleyin. Sebebini sorarlarsa paketimdeki hızı alamıyorum. Düzelmediği takdirde iptal prosedürlerini uygulayacağım deyin. Çünkü başka arkadaşınız da aynı hızı alıyormuş. Problem kanalda. Ben de 200'den 500'e, 500'den 1000'e geçerken internet hızım sabit kalıp yükselmemişti. Türk Telekom yapıyor böyle saçma sapan işler.

@orkundf evet Windows'la alakalı benim tahminimce de. Aşağıdaki çözümü dener misiniz?

Hocam size gelen altyapının kablolarını fareler kemirdi sanırım. Sizde ve ISS'nizde bir sorun görünmüyorsa dünden bugüne altyapıda bir sorun oluşmuş gibi duruyor.
Teşekkür ederim yorumlarınız için wifide de paket hızını alamasam dediğiniz durumlar doğru olabilir ama wifi de sorun yok modeme yakın olunca 700-800 mbps alıyor. Sadece kablo bağlantısında sorun var

Evet denedim bu yöntemi zaten yabancı forumlar dahil bütün konuları araştırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…