1000MBPS yerine 100Mbps almak

Nyderallith

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar TurkNet GigaFiber kullanıcısıyım ve bayağı bir süredir 1000MBPS hıza sahibim fakat son bir haftadır Ethernet kablomun bana 100Mbps hız verdiğini fark ettim ki Ethernet kablom ve bilgisayarım 1000MBPS'i hayli hayli destekliyor. TurkNet ile iletişime geçtim çözüm sağlayamadılar, yeni Ethernet kablosu almamı söylediler. Yeni bir CAT7 Ethernet kablosu aldım ve durumum hala aynı. Tekrardan iletişime geçtim ama sorunuma yine bir çözüm olmadı. Ethernet ayarlarından baktığımda hız kısmım 100 Mb/sn ile sabitlenmiş durumda gözüküyor.

Kablo ve modemimde sorun olmadığına göre tek sorunlu olabilecek aygıt bilgisayarım kaldı. Bunu çözebilecek herhangi bir ayar var mıdır yoksa buna ne sebep olmaktadır? Yardımlarınızı beklemekteyim.

Aygıt Yöneticisi'nden Ethernet'e çift tıklayıp gelişmiş kısmına girin, ardından Speed duplex ayarını 1.0 Gbps tam ikili yapıp kaydedin.

Kanka bende de olmuşyu tam ne yaptım hatırlamıyorum fakat şunu dene belki olur. Ethernet'i kaldır sonra yeniden başlat ben öyle yaptım çözülmüştü galiba.

Aygıt Yöneticisi'nden Ethernet'e çift tıklayıp gelişmiş kısmına girin, ardından Speed duplex ayarını 1.0 Gbps tam ikili yapıp kaydedin.

Bu dediğiniz ayarı çoktan yaptım fakat beni çözüme ulaştırmadı.

Benzer bi sorunu yaşamıştım. Vaad edilen hız herşey yolunda olmasına rağmen verilemiyordu. Eve geldiler kontroller yaptılar. Sorun şu tarz bi cihazdan çıktı. O değişince düzeldi.

Ethernet kablosu direkt modemden bilgisayara bağlı değil mi?
Evet öyle.

Şuan herhalde eve gelip kontrol sağlamayacaklar ama sorun bilgisayar parçamda falan olabilir mi diye düşünmeye başladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…