1000VA FSP Kesintisiz Güç Kaynağı Sorunu

mehmetazarkan

Hectopat
Daha fazla  
  • Ekran Kartı: Sapphire R9 280
  • İşlemci: AMD FX X8 8320
  • Anakart: ASUS M5A97 r2.0 EVO
  • RAM Bellek: (4x2) 8 GB 1600 Mhz CL9 Ripjaws
  • SSD: Samsung 850 evo 250GB
  • HDD: Seagate 3.5'' 1TB
  • Soğutucu: Hyper TX3 Evo
  • Kasa: RC-K380 600w
  • Mouse: Steelseries Rival 100
  • Klavye: Logitech G103
  • UPS: FSP FP1000 1000VA
Bilgisayarın fişlerini UPS'in arkasına, UPS fişinide normal prize takıyorum. GTA V'i açtıktan 5 DK sonra UPS sürekli ötmeye başlıyor ve bir süre sonra tamamen kapanıyor. Bu sorun sadece GTA V oynarken oluyor. GTA V'in aşırı güç kullanımından kaynaklandığını düşünüyorum. Sizce bu UPS benim sistemime yetersiz mi kalıyor ? Kapanması normal mi yoksa bir sorunu var mı?

2 Hafta önce buradan almıştım.
FSP FP1000 1000VA LINE INTERACTIVE UPS

Az önce stres testi ile deneme yaptım. %100 yük binince UPS fişi takılı olduğu halde 3. DK sonunda ötmeye başladı ve 5. DK'da bilgisayar kapandı. Bu anormal bir durum ise yarın servise götüreceğim.

Evet, anormal bir durum. O şekilde sistemi kullanmayın. UPS'in verdiği düşük voltaj ile güç kesintisi, şebekenin verdiğine benzemez. Kasayı kötü halde hırpalayabilirsiniz.
İlginiz için teşekkür ederim. UPS'yi topladım yarın servise bırakacağım.

İade yapabilirsen Tunçmatik Line-İnteractive almanı öneririm. LCD ekranlı modelleri oldukça kullanışlı ama biraz pahalıdır. Normal modellerini de alabilirsiniz.
Evet bende Tunçmatik'in normal modelinden alacaktım ama mağazada bulunmadığı için oradaki mağaza yetkilisi bana FSP önerdi ve çok iyi olduğunu söyledi. Eğer değişim gelirse Tunçmatik alacağım.

Merhaba, ürün bu gün yetkili servisten geldi. Şöyle bir not bırakmışlar: 'Bu bir sorun değildir, Yüke bindiği zaman voltaj artmaktadır.' Bilindiği üzere daha önceki testimde %100 yük ile şarj aldığı halde sadece 5 dk dayanmıştı. Gerçekten bu ürünün gücü bu kadar mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
1000 VA x 0.7 = 700 watt (Normalde 0.8 ile çarpılır ama UPS'ten UPS'e değişir. Biz kötü senaryoyu ele alalım.)
R9 280 ortalama 200 watt TDP
FX 8320 ortalama 125 watt TDP
Diğer bileşenler ile ortalama 400 watt deseniz bu UPS'in fazla fazla yetmesi lazım. Ayrıntılı not yazıp UPS'i tekrar garantiye gönderiniz.

Kutu üzerinde böyle acı bir gerçek var. Bende az önce farkettim, yine de UPS'nin şarj aldığı halde yük binince kapanması bana tuhaf geldi. Acaba bizim elektrik devreleri yeteri kadar beslemiyor olabilir mi? Yoksa bu verilere göre kapanması normal mi?

Dosya Ekleri

• image.jpg
    184 KB · Görüntüleme: 393
Son düzenleme:
Merhaba hala UPS'yi kullanıyor musunuz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…