100CC bir stok CG'm var ve ben bunu 65.5 silindir yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Yapmak için neler almam lazım? Bir de 17 36 dişli alacağım.
Bu çok uğraştırıcı bir iş, CC yükseltmekten değil silindir çapı değiştirmekten bahsediyorsun. Motor rektifiye eden ustalara sorman lazım.
Hocam ustasına gidip danışmanız daha iyi olur fazla bilginiz yoksa. Ben kendimce setler alıp takmıştım bir yerde bir yanlış yaptığım için motorun yağ deposunu günlük dolduruyordum ertesi güne ölçüm çubuğunun ucuna bile gelmiyordu. En sonundada yatak sardı tabii.
Sadece pistonla silindirle bitmiyor çünkü, motoru komple yeni parçalara uygun hale getirmek gerekiyor. Krankı var bilmem nesi var çok masraflı da bir iş.
Neredeyse benim yaşım kadar yıldır motorla uğraşmış bir tanıdığım usta var ona yaptıracağım ama yapmak için neler almam gerekiyor kapak değişecek bir de ona uygun karbürator vesaire almam gerekiyor mu?
Fikrin için sağ ol masrafı önemli değil benim için yapınca keyifini sürmek çok eğlenceli olduğu için uğraşasım geliyor.
Piston silindir üst kapak değiştirip yapacağım dersen olur ama randımanlı olmaz. Egzantrik yaparsın karbüratör değiştireceksin vs. kısaca cidden maliyeti geç çok bir şey değil ama uğraştırıyor. 3 ay sonra elinde kalabilir piyasadaki ürünler kaliteli değil.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.