Servis en iyisini söyler hocam. Satıcı satarken (Lenovo Türkiye garantili) diye satıyorsa garantisi vardır. Tabii garanti belgesi yanında vardır umarım hocam.
Var hocam belgesi fakat nereye vereceğim servis diye? MediaMarkt'tan aldığımda direkt oraya götürüyordum, bunda nereye vereceğim/gideceğim?
Düzenleme: Arkadaşlar sorun düzeldi. Bu sorunu yaşayanlar için uzun uzun ve adım adım yazıyorum: Bilgisayarı kapatın, şarjdan çıkarın, USB vs ne takılıysa çıkarın. Sonra en az 30 saniye açma kapatma tuşuna basılı tutun. Süre bittikten sonra parmağını açma kapatma tuşundan kaldırabilirsiniz. Sonra şarj aletini takıp bilgisayarı normal açarken BIOS'a girin. Hiçbir şey yapmayın, biraz bekleyin BIOS ekranında. Sonra şarj cihazını bilgisayar açıkken çekin ve kapanıp kapanmadığına bakın. Bilgisayar kapansa bile sorun yok, şarj cihazı takın yeniden ve normal olarak bilgisayarı açıp kullanın. Ben olmadığını sanıp normal kullanmaya devam ettim, oyun oynarken hatta baktım şarj göstergesi dopdolu görünüyor
Lenovo'yu aradım, böyle böyle dedim, sizden yardım almıştım, ilkten olmadı ama şu an oldu gibi dedim. Şarj cihazını çektim ve bilgisayar kapanmadı, normal %100'den azalmaya devam etti. Temiz kurulumu, internette yazan çeşitli yöntemleri, bilgisayarın arka kapağını açıp fiziksel olarak pili kontrol dahi ettim sistemin garantisi olmasına rağmen... Bizim durum basit bir statik elektrikten dolayıymış... Benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için çözüm niteliğinde bu yazıyı yazıyorum, adım adım yazdım çözümü.
Şu konuya yeniden bir düzenleme yazayım; arkadaşlar pil sorunu devam etti, sürekli %0'a düşüp kalıyordu. Tam 4 defa servise verip aldıktan sonra iade değişim hakkı kazandım ve satıcıyla - servisle konuşarak yaklaşık 5 ay sonra sıfır kapalı kutu bilgisayar gönderdiler bana. Eski bilgisayar da serviste kaldı, ne oldu bilmiyorum.