100k sıralamada mühendislik vs hemşirelik

Lefrist

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar haklısınız biri anya biri Konya ancak ikisine de az çok ilgim var ve benim kafamı aşırı karıştırıyorlar. Ege Üniversitesi hemşirelik tutuyor. Evimin dibinde yol derdi yok. Kampüs güzel. Ortam daha iyi. Celal Bayar elektrik elektronik mühendisliği de tutuyor. Evimden bayağı uzak servisle 45 dakika, kampüs hayatı yok. Ve maaş sorunu da var. Mühendislikte kendimi geliştirirsem imkanlar daha iyi gibi. Tabii bunun da garantisi yok. Hemşirelik maaşı ortalama 60 bin diyorlar. Mühendislikte hep bir koşuşturma kendini geliştirmek için vs. ne yapsam bilemiyorum. Kafam patlayacak bir sağa sola. Siz olsanız ne yapardınız? Çevrenizde bu mesleklerde tanıdıklarınız varsa sorarsanız çok sevinirim.

Hocam mühendisliğin Türkiye'de (belli başlı üniversitelerin belli başlı bölümleri hariç) değeri hiç yok. Mezun olduktan sonra asgari ücretten daha az ücretlere bile razı olmak zorunda kalacaksın.

Hemşirelik ve sağlık sektörü Türkiye'de daha garanti bir iş vadediyor fakat gelişme gibi bir olay bildiğim kadarıyla kısıtlı.

Okumak istediğin mühendislik bölümü de boru değil, gerçekten zor bölümlerden. Elektronik okuyacağına gir elektrikçi birisinin yanına 4 senede aynı işi yapar daha fazla kazanırsın ustalık yaparak.

Şuan Türkiye'de çok fazla mühendis var ama çoğunluğu staj bulmakta zorlanıyorlar, bunu bile bile nitelikli olmayan bir üniversite'de mühendislik okumak mantıklı mı? Dayınız falan varsa üniversite çok önemli değil ileride mühendislik yapabilirsiniz ama yoksa gidip Ege'de hemşirelik okumak daha mantıklı.

Zamanında İngilizce bilgisayar mühendisliğine puanım yetmediği için hemşirelik yazıp mezun oldum sanırım aradığın kişiyim . Öncelikle bilgisayara çok ilgim olduğu için istiyordum olmadı. Aile de sağlık sektörüne yönel deyince ataması en çok hemşirelik var diye yazdım. Şu an için konuşursam işsiz kalmıyorsun özel hastaneler deli gibi hemşire arıyor ama özel hastane = özel sektör mantığı canını almadan para vermiyorlar. İlla hemşirelik diyorsan atanacaksın başka çare yok. Merak ettiğin bir şey varsa yaz cevaplayayım yoksa roman olur yazacaklarım . Ne maaş alırım, okurken nasıl falan hepsine değinirim sana.

Hocam böyle durumlarda genelde mühendislik tavsiye ederdim ama hemşirelik istisna, gerçekten 'salla başı al maaşı' tarzında bir meslek,100k ile hemşirelik daha mantıklı olur.

2 oda arkadaşım bu sene Ege hemşirelikten mezun oldu. Hemşirelik okurken ve bitirdikten sonra kendinizi geliştirmek için uğraşmanıza gerek yok ama katlanmanız gereken belli başlı şeyler var. Bunlar sağlık alanını hiç sevmeden göze alınacak şeyler değil ama siz az çok ilgim var demişsiniz.

Diğer üniversitelerdeki hemşireliklere kıyasla Ege hemşirelik biraz daha zorlayıcı. En basitinden gece nöbeti tutuyorlar. Arkadaşlarım 8-5 stajlarından hep yorgun gelirlerdi, okuldan döndükten sonra akşam yemeğine kadar mutlaka 1-2 saat uyurlardı (sağlık okumanın doğal sonuçları). Üniversite araştırma hastanesi olduğu için daha yoğun vbvb. Ama yine üniversite araştırma hastanesi olduğu için öğrenciyken bile diğer üniversitelerdekilerden daha fazla şey gözlemlemiş, deneyimlemiş oluyorsunuz, okulun imkanları çok. Mezun olduğunuzda size sadece atanmak kalıyor, eğitimi o şekilde sağlam yani. Sağlık alanında Ege'den mezun olmanın gerçekten bir forsu var. Eğer ilginiz varsa hemşireliği tercih etmenizi öneririm.

Kampüs içinde ya da kampüs yakınında bir yerde yurt-ev bulursanız tüm üniversite hayatınız çok güzel geçer. Sosyal imkanlar açısından iki üniversiteyi karşılaştırmıyorum bile. Manisa'nın güzel olan tek yanı İzmir'e yakın olmasıdır...

Maaş konusu da kafamı karıştırıyor hocam. Biri diyor 50 bin alıyo hemşireler biri diyor 80 bin biri diyor 65 bin. Eğer mühendislikte kendimi düzgün geliştirebilirsem bunların 2 katını bile alabilirim. Ya da kötü senaryoyla daha kötüsünü bile alabilirim. Kumar gibi biraz. Ne yapacağımı şaşırdım.

Farklı diyorlar çünkü sabit maaşın üstüne teşvik,nöbet ücretleri vb var ve çalışılan hastaneye göre değişiklik gösteriyor. Sene başı bile 70-80K arasıydı ortalama maaşları, bu ay başı zam aldılar diye biliyorum. Şuan 80-90K arası bir şey alıyolardır totalde herhalde.

Mezun olduktan sonra asgari ücretten daha az ücretlere bile razı olmak zorunda kalacaksın.
Uçak, Yazılım, Bilgisayar Ve özellikle Makine Mühendisliği mezunu olup Asgari ücretin altında maaş alınması imkansız.
arkadaşım sadece 2 yıllık makine bölümü okudu ve aldığı maaş 2 asgarinin üstünde.
Bölümü bitirdikten sonra nerede çalıştığın asıl mesele.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…