100Mbps olan altyapı TurkNet'e geçtikten sonra 75'e düştü

Lemofas

Centipat
Daha fazla  
100Mbps yazıyordu TurkNet'e geçtim. 2 haftadır 75 Mbps veriyorlar. Sorduğumda altyapınız 75 Mbps destekliyor dediler. Başka markalar 100 Mbps destekliyor diyordu, şimdi bir sürü sitede altyapı sorgularken bazen 0Mbps bazen 35Mbps gösteriyor ama Türk Telekom'da 100Mbps gösteriyor. Bu saçmalık hakkında bilgi verecek var mı?

100 Mbps göstermez Türk Telekom'da sabit göstereceği rakam 100'e kadar diye geçer bu santrale olan uzaklık portların durumu gibi etkenlerde var

100 de alabilirsin 80 de 95 de bu senin altyapı durumuna bağlı

Tek bildiğim altyapı sorgulama siteleri doğru veri sağlamıyor. Sağlasaydı 1Gbps hız aldıgım halde maksimum 100 Mbps destekliyor demezlerdi.

Tek bildiğim altyapı sorgulama siteleri doğru veri sağlamıyor. Sağlasaydı 1Gbps hız aldıgım halde maksimum 100 Mbps destekliyor demezlerdi.

Öyle olmuyor maalesef ki Türk Telekom altyapısında sadece kendisi 1000 veriyor diğer firmalar 100-200 Mbps arasında izinleri var

100 Mbps göstermez Türk Telekom'da sabit göstereceği rakam 100'e kadar diye geçer bu santrale olan uzaklık portların durumu gibi etkenlerde var

100 de alabilirsin 80 de 95 de bu senin altyapı durumuna bağlı
Hocam altyapı 100 mbps destekliyor diye sorgulattırıyorlar alınca 75 mbps diyorlar dolandırıcılık değil mi bu?

Öyle olmuyor maalesef ki Türk Telekom altyapısında sadece kendisi 1000 veriyor diğer firmalar 100-200 Mbps arasında izinleri var.

Mahallemde Superonline fiber altyapısı ve bina da kutusu olmasa inanacağım bilginin yanlış olduğunu ve kaynak bekliyorum. Edit: Sanırım yanlış anladım ancak benim için geçerli değil dediğiniz durum. Superonline bile 1Gbps destekliyor yazmıyordu.

Sizin durumunuz için 2 sebep olabilir. Ya binanızda FTTB sonlandırmalı bir altyapı var ve fiber-ethernet geçişini sağlayan cihaz 100 mbps kapasitede (kurulan altyapı eskiyse -diyelim ki 2005-2012 arası- böyle durumlar olabilir). Ya da gerçekten FTTH/Gigabit FTTB var fakat bölgesel olarak Superonline'ın hız kısıtlamasına maruz kalıyorsunuz. Binanıza kurulan cihazın yeterliliği gibi bölgelere kurulan cihazların da yeterli olması gerekir.

Yanlış anladınız sanırım benim hız olarak sorunum yok sadece altyapı sorgulama siteleri doğru bilgi paylaşmıyor demek istedim. Çünkü 1Gbps hız alabiliyorum ancak sitelerde maksimum 100 Mbps destekler falan yazıyor. Durum bu. Superonline altyapısı yeni bu arada 2020'den sonra geldi.

Altyapı sorgulama her zaman doğru göstermiyor. 61 Mbps görünen adreste 100 kullanıyorum. Ya güncellemiyorlar ya da başka bir şey var. TurkNet'e daha önce 100 kullandığınızı söyleyin ben Netspeed'e geçtiğimde öyle yapmıştım. SNR değeri 7.8 civarında geziyor ama kopma yok kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…