Jitter istemiyorsan ve pingin minimum kalmasını istiyorsan kabloyla bağlanmak zorundasın. Wi-Fi ile muhakkak bu sorunlar olacak. Daha kaliteli router veya adaptör alsan da daha seyrek ve zayıf olur ama yine de bu dalga olur. Diğer çare paraya kıyıp bir çift PowerLine cihazı almaktır. Bunu kullananların ping sorunu olmadığı söyleniyor.
Ayrıca beni oyundan soğutan bir durum daha var. Prime saatlerde Türk Telekom'da veya Valve sunucularında yaşanan yoğunluk sebebiyle bazen 20-25 ms varan ping artışı var. Dün mesela Türk Telekom'la alakalı bir sıkıntı vardı. Yurt dışına çıkışlarda genel yavaşlık(yüksek ping) fark ettim. Haftalardır ping plotter ve hız testi analizi yapıyorum. Bazen de Türk Telekom bizi hızlı bağlıyorken Valve'nin kendi sunucularında yoğunluk oluyor.
CS2 vb. yurt dışı sunuculu oyunları oynamak Türk insanı için lüks maalesef. İlaveten CS2 özelinde bakarsan Valve kaynaklı olarak da berbat bir durum var. Hem oyunun kendisi hem de sunucu kalitesi olarak daha da geriye gidiyorlar.