100Mbps TT internet CS 2 oynatmıyor

UsHaAAAa

Decapat
1734257529290.png

Öncelikle Türk Telekom kullanıyorum, şu zamana kadar sorunum yoktu 100Mbps ama şu 3 gündür CS 2 ve CS Source gibi oyunları oynatmıyor; ms fırlıyor, jitter fırlıyor. Wi-Fi kullanıyorum, ne yapabilirim?

Jitter istemiyorsan ve pingin minimum kalmasını istiyorsan kabloyla bağlanmak zorundasın. Wi-Fi ile muhakkak bu sorunlar olacak. Daha kaliteli router veya adaptör alsan da daha seyrek ve zayıf olur ama yine de bu dalga olur. Diğer çare paraya kıyıp bir çift powerline cihazı almaktır. Bunu kullananların ping sorunu olmadığı söyleniyor.

Ayrıca beni oyundan soğutan bir durum daha var. Prime saatlerde Türk Telekom'da veya Valve sunucularında yaşanan yoğunluk sebebiyle bazen 20-25 ms varan ping artışı var. Dün mesela Türk Telekom'la alakalı bir sıkıntı vardı. Yurt dışına çıkışlarda genel yavaşlık(yüksek ping) fark ettim. Haftalardır ping plotter ve hız testi analizi yapıyorum. Bazen de Türk Telekom bizi hızlı bağlıyorken Valve'nin kendi sunucularında yoğunluk oluyor.

CS2 vb. yurtdışı sunuculu oyunları oynamak Türk insanı için lüks maalesef. İlaveten CS2 özelinde bakarsan Valve kaynaklı olarak da berbat bir durum var. Hem oyunun kendisi hem de sunucu kalitesi olarak daha da geriye gidiyorlar.

Jitter istemiyorsan ve pingin minimum kalmasını istiyorsan kabloyla bağlanmak zorundasın. Wi-Fi ile muhakkak bu sorunlar olacak. Daha kaliteli router veya adaptör alsan da daha seyrek ve zayıf olur ama yine de bu dalga olur. Diğer çare paraya kıyıp bir çift PowerLine cihazı almaktır. Bunu kullananların ping sorunu olmadığı söyleniyor.

Ayrıca beni oyundan soğutan bir durum daha var. Prime saatlerde Türk Telekom'da veya Valve sunucularında yaşanan yoğunluk sebebiyle bazen 20-25 ms varan ping artışı var. Dün mesela Türk Telekom'la alakalı bir sıkıntı vardı. Yurt dışına çıkışlarda genel yavaşlık(yüksek ping) fark ettim. Haftalardır ping plotter ve hız testi analizi yapıyorum. Bazen de Türk Telekom bizi hızlı bağlıyorken Valve'nin kendi sunucularında yoğunluk oluyor.

CS2 vb. yurt dışı sunuculu oyunları oynamak Türk insanı için lüks maalesef. İlaveten CS2 özelinde bakarsan Valve kaynaklı olarak da berbat bir durum var. Hem oyunun kendisi hem de sunucu kalitesi olarak daha da geriye gidiyorlar.

Çok doğru dediniz hocam paraya kıyabilirim şöyle bir şey mi almam gerek bir de kablo. Bana biraz daha yardımcı olabilirseniz sevinirim.

1734259269220.png

Çok doğru dediniz hocam paraya kıyabilirim şöyle bir şey mi almam gerek bir de kablo.

Eki Görüntüle 2374604
Evet. Örnek olarak bu ürün gösterilebilir. Ben kendim tecrübe etmedim. O yüzden hangi modeli alacağını kendin araştır.

Bazıları prizi işgal etmesin diye üzerinde soket barındırıyor ki diğer cihazları bağlamaya devam edebilesin. Bunlar çift halindedir ve elektrik tesisatı üzerinden haberleşir. Yani aslında kabloyla interneti aktarmış oluyorsun. Cihaz modeline bağlı olarak performansları değişiyor. Mesafeye bağlı olarak bir miktar indirme/gönderme hızında kayıp yaşanıyormuş ama hakim olan yorum ping sorununu çözdüğü şeklinde.

Routerın olduğu odada bir prize birisini takıp ethernet kablosuyla routera bağlayacaksın. Diğer tekini de bilgisayarın olduğu yerde aynı şekilde prize takıp ethernet kablosuyla bilgisayara bağlayacaksın. Yani bir powerline çifti ve iki ethernet kablosu lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı