10100F için anakart önerisi

Neden H510 biraz açar mısınız çünkü 100 lira fark var ve ben bu farkı ekran kartı bütçesine aktarmak istiyorum.
Daha güncel bir çipset, bir tık daha hızlı RAM frekanslarına sahip, ekran kartı için PCIe 4.0 desteğine sahip. H410 PCIe 4.0 desteklemiyor, ayrıca sizin attığınız anakartta 11. Nesil desteği yok.

İşlemci erkenden bozulmazsa 11. nesil bir işlemciye yükseltme gibi bir imkanım yok maalesef bende ileriye dönük olsun isterim lakin ikinci el ekran kartı pazarlığında yüz lira işime yarar diye düşünüyorum. 11. nesil intel işlemcim yokken de PCIe 4.0 da 3.0'a göre çok performans farkı olan bir kartı tercih etmem muhtelemen bilgilendirmeler için sağ olun.

İntel anakartlarda RAM hızı muadil AMD anakartlara göre düşük oluyor sanırım. Bende 3600 mhz destekleyen RAM var ancak kullanamayacağım sanırım. Forumda R3 4100e çöp diyenleri görünce 10100F almaya karar verdim ramleri daha iyi kullanmak için Ryzen sistem dizmeye değer mi?

RAM frekansı Intel sistemleri pek etkilemiyor. Tabii AMD kullanıyorsanız daha önemli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı