1030 overclock sonrası çökme sorunu

HAKAAAAAAAAAAN

Hectopat
Ekran kartım MSI GeForce GT 1030 Aero ITX. Overclock yapmak istedim ve internetten birkaç video izledikten sonra ekran kartımın MSI Afterburner'da olması gereken değerleri buldum ve aynısı yaptım. Bu değerler şöyle:
  • Power limit 100
  • Temp limit 83
  • Core clock 175
  • Memory clock 685
  • Fan Speed 35
Benim yaptığım:
  • Power limit 100
  • Temp limit 83
  • Core clock 100
  • Memory clock 250
  • Fan Speed 35
Memory clock'u 300'lü değerlere yaklaştırdığım an çökme yaşanıyor yani oyun anında donuyor hiçbir şekilde işlem yapılmıyor. Restart ile eski haline geliyor. Verilen değerlerin çok altında anlayacağınız ama 250'li değerlerde 10 FPS artışı alıyorum, gayet iyi. Benim sistemimde mi bir eksik var? PSU falan mı yoksa başka bir problem mi bilmiyorum, sizce sorun ne?
Sistemim:

Son düzenleyen: Moderatör:
1030 OC yapilabilecek bir kart degil. Giris seviyesi oldugu icin uzerindeki komponentleri mumkun oldugunca uygun fiyatli olanlardan seciyorlar. Performans olarak da giris seviyesi bir kart zaten. OC basarili olsa bile %5 falan elde edersiniz. Ugrastiginza degmez.

VRAM'lerin çöp anlaşılan. PSU'dan kaynaklı olacağını sanmıyorum. VRAM'lerin oc öncesi ve sonrası çektikleri watt hemen hemen aynı oluyor. Bu arada VRAM markan ney? GPU-Z'den bakabilirsin. Tahminimce Micron yada Elpida'dır. Benim GT 1030'da 250 core 700 memory oluyordu. Samsung marka VRAM'di.

Son düzenleme:
Overclock şans isidir. Ayni model donanimlar farkli degerlere overclock olabilir. Izledigi iz video ile illa ayni olacak diye bir kaide yok.

micron marka evet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…