Esdeath.xyz
Megapat
Daha fazla
Overclock merakın varsa X çipset şart sana. Güncel AMD veya Intel sistemler kesmez hastasıyım bende. 1156 ve 1366 soket kullandım iki sistem de güzel oluyor. 1156 sokette çoğu overclock yapılabilen anakartla 3.9 4GHz görürsün. 1366 sokette 4.4 4.6GHz gibi değerlere çıkınca akıyor sistem ama her anakart çıkmaz. Anakartları bulunmuyor bulsanda pahalı. 1156 soketle başlayabilirsin anakartları çok pahalı değil orta halli soğutucularla da 4GHz stabil görülür.
Ne yazmışsın begüncel sistemlerle yapılan OC değil bence. İşlemciler en fazla Turbo frekansının 0.3 0.4GHz üstüne çıkıyor kitlediler işlemcileri en güzel OC eski nesil sistemlerle oluyor. B450'ler yeni giriş seviyesi anakartlar diye biliyorum. A320 vardı AMD'de ilk serisinde şimdi yerini B450 aldı. VRM'lerde bile soğutucu yok çoğu modelde. Bunun fiyatına 2.el daha dolu B450 anakart alınabilir. Hele ki bazen indirimlerde B450'ler 400TL civarlarına kadar düşüyor AMD toplayacaksan indirim takip et derim.
LGA 2011-V3 soketle de bu OC işinde premium bir deneyim elde edilebiliyordu, i7-6850K/i7-6950X gibi işlemciler zamanında bu sokette en çok tutulan modeller arasındaydı tabii bu bahsettiğin bilindik X99 tip anakartlar aşırı pahalı, öte yandan işlemcileri canavar gibi gerçektenOverclock merakın varsa X çipset şart sana. Güncel AMD veya Intel sistemler kesmez hastasıyım bende. 1156 ve 1366 soket kullandım iki sistem de güzel oluyor. 1156 sokette çoğu overclock yapılabilen anakartla 3.9 4GHz görürsün. 1366 sokette 4.4 4.6GHz gibi değerlere çıkınca akıyor sistem ama her anakart çıkmaz. Anakartları bulunmuyor bulsanda pahalı. 1156 soketle başlayabilirsin anakartları çok pahalı değil orta halli soğutucularla da 4GHz stabil görülür.
@Sır_ındo_scarf güncel AMD sistemlerini takip etmiyorum teknik yönden bir şey demem boş olur. AMD sistem kullananlar veya bu konuda daha bilgili olanlar cevaplarsa daha faydalı olur.
3940 olarak yuvarlıyorum 4.6GHz OC halini.
@Jonathan North zamanında 1000 TL'ye sürüyle ilan vardı. X79 X99 4 kanal bellek desteği olduğu için sağlam sistemler. Aynen kallavi anakart lazım o performansa değmesi için ama o anakartları da bitirdiler piyasada. PCI-e slotları X16 olduğu ve 4-5 slot olduğundan 3060 mininginde çok tercih ediyorlar kayıpsız 50mh aldırıyor. Asıl canavar X299 DDR4 4200MHz'ye kadar RAM destekliyor 4 kanalda. 4000MHz CL14 Trident Z taktığını düşünsene bu sisteme
O kadar düşük olmaz anormallik var 4.6GHz'de 3150 3200 civarında olması lazım. Ben 4.2GHz'de 3950 puan alıyorum CPU-Z de.
4.6GHz'de bende sonuçlar böyle. MOSFET'leri soğutmasız anakartı stok kullancak olsam bile almam. M.2 olayı farklı biraz lükse kaçıyor ısınınca da performansı düşüyor bazı markalar sıvı soğutma bile takıyor üzerine. En kötü pasif soğutmalı olsun M.2 slotu derim.