10400F kullanım değerleri RTX 2070 Super'e göre biraz düşük kalıyor

DarkFEAR33

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Ben oyun oynarken MSI Afterburner kullanıyorum ve işlemci kullanımı ekran kartına göre düşük kalıyor. Sizce bir sorun olur mu ve darboğaz mı yapıyor?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (120).png
    575,1 KB · Görüntüleme: 79
  • Ekran Görüntüsü (121).png
    139,2 KB · Görüntüleme: 79
İşlemci kullanımı ve ekran kartı kullanımı arasında sandığınız gibi bir ilişki bulunmaz. Ekran kartının tam yüzdede kullanılırken işlemci kullanımının düşük kalması sağlıklı sistemlerde istenilen bir durumdur. Zira işlemci kullanımı artarsa ekran kartını besleyemeyecek duruma gelir ve performans kaybı yaşarsınız.

Darboğaz yok ama tüm çekirdeklere bakmanızı öneriyorum.
İşlemciye yüklenen oyunlarda 10400F'in alt çekirdekleri %100'ün altından düşmüyor 2070 ve üstü modellerde.
Ekran kartı kullanımı çok düşük geldi

Ona da darboğaz denir.

Çözünürlük ya da grafik kalitesi yükseldikçe, iş yükü ekran kartınıza biner. Fotoğraflardan anladığım kadarıyla bir darboğaz sıkıntısı görülmüyor.

1080P çözünürlükte islemciye yüklenen oyunlarda evet ama yinede yüksek FPS'lerde rahatlıkla oynatır RTX 2070 ile i5 10400 oldukca guclu, 2K çözünürlükte sorunsuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…