10400F kullanımı sürekli %100

ErenCakir

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Makine mühendisi
RAM
16
Ekran kartı
1660 super
Anakart
b460m
İşlemci
10400f
Herkese merhaba, yaklaşık 1-2 ay önce Windows 10 işletim sistemimi MSI'nin Dragon Center uygulamasından otomatik sürücü güncellemesi yaptım. Bir süre sonra işlemci fanın hızlı çalıştığını fark ettim ve Görev Yöneticisi'nden baktığımda en hafif uygulamaların bile işlemciyi %100 kullanmaya başladığını fark ettim. Bu sorun güncellemeden sonra başladı. Buna sebep olan hangi sürücüdür ya da format dışında düzeltebileceğim bir yol var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ama dragon center ı rgb kontrolü için kullanıyorum. Bir de bilgisayarı yeniden başlatınca bazen düzeliyor, bir kaç açıştan sonra yine tekrarlayabiliyor.

Peki dragon center neden buna sebep oluyor bir fikriniz var mı?

Peki Dragon Center neden buna sebep oluyor bir fikriniz var mı?

Fikrim yok ancak görev yöneticisinde gördüğünüz CPU kullanım değeri gerçek değil. %100 gözükse bile %100 değil aslında, Dragon Center yüzünden yanlış raporlama yapıyor.

@ErenCakir

Microsoft'un Casus yazılımı olarak kabul edebileceğimiz Telemetry i iptal edin, aşağıdaki linkten kutu içindeki komutu yönetici olarak komut istemine yazın, komutu yazdığınız komut istemini kapatmadan önünüze gelecek diğer penceredeki seçeneklerden sadece "Disable Telemetry" işaretleyin , işlem bitince PC'yi tekrar başlatın ve gözlemleyin. Özellikle büyük güncellemelerden sonra bu işlemi tekrarlayın. Büyük ihtimalle düzelecektir en azından format atmadan denemedim demezsiniz. Ben her zaman yaparım.

EK: Ben de MSI Dragon Center kullanıyorum, PC açılışı ile birlikte açılıyor, bendeki etkisi eser miktarda yani önemsiz. Anlık CPU artışlarını değil, sürekli olanlarını önemseyin.

Telemetry İptal

Son düzenleme:

Ayarlardan düzeltebilirsin (nasıl yapıldığını unuttum biaz) galiba gelişmiş ayarlardan yapılıyordu.

Windows 11 için mi geçerli bu dediğiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…