10400F sistem için öneri

Agamir3

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese sağlıklı günler.

Bir süredir bilgisayar toplamak için bekliyordum ama biraz aciliyetten biraz da ekran kartlarının stok/fiyat belirsizliği daha ne kadar sürecek belli olmadığı için daha fazla beklemem mümkün değil. Bu yüzden topladığım sisteme idareten bir ekran kartı koydum ve sizin fikirlerinizi/önerilerinizi bekliyorum.

Şunu da belirteyim, bilgisayar parçaları hakkında hiç bilgim yok. 1-2 haftadır araştırarak, forumu dolaşarak ve videolar izleyerek kurdum sistemi. Oyun ve derslerim için kullanacağım. Parçaları -ekran kartını çıkarınca- 6400₺ gibi bir fiyata topladım. Ekran kartı için (piyasanın normale döndüğünü varsayıyorum) 3000-3500₺ civarı bir bütçem var. OC yapmayacağım. RX550 ile low-medium ayarlarda GTA 5‘ten ağır oyun oynamayacağım.

Birkaç tane de sorum olacak:
1- Anakart Z serisi olmadığı için en fazla 2666MHz RAM frekansına ulaşabiliyorum sanırım. 2933MHz ile 2666MHz arasındaki fark çok etkiler mi?
2- 10400F hangi ekran kartına kadar sorunsuz besleyebilir?
3- Ekran kartlarındaki stok/fiyat durumunun normale döndüğünü varsayarsak hangi ekran kartını (COD: Warzone ve Witcher 3 oynayacağım) önerirsiniz?
4- Parçalar uyumlu mu? Herhangi bir problem çıkar mı?
5- “Şunun yerine bunu koy” dediğiniz parça var mı?

Düzenleme: Ekran kartı için NVIDIA önerisinde bulunursanız sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
1) Etkilemez.
2) RTX3060
3)RTX 3060
4)Uyumlu.
5)Neden 144Hz? Ben karşıyım mesela. Aynı fiyata daha iyi renklere sahip 60\75 Hertz monitör alınabilir. RAM 2666MHz olsun.

Önerdiğiniz bir monitör var mı?
Kontrast ve Black Uniformaty olaylarını göz önünde bulundurmazsak aynı sitede o monitör oyun için ideal denmiş.

5)neden 144Hz? Ben karşıyım mesela. Aynı fiyata daha iyi renklere sahip 60\75 Hertz monitör alınabilir.

Kullanıcımız sonrasında 3500 liraya yüksek bir kart alıp 60 Hz monitörle mi oyun oynasın? 144Hz'den şaşma sakın. Paranı çöpe atmaktan ölü yatırıp yapmaktan başka bir şey değil.

1 TB Samsung SSD tabii ki güzel fakat 500 SSD+ 1TB HDD olabilir. Sizin tercihiniz bu.

B460M PRO da neredeyse B460M-A PRO fiyatında bende B460M PRO tercih edin.

1660S modeli için konuşalım (kendisi çok daha pahalı ama neyse). Rekabetçi oyunlar harici 60 üstü alamıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Ki 3060 modeli secilse bile ileride 60 üstü alamayacak.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Çamur gibi 144Hz neden kullanmak isteyeyim?

Fiyat politikasına girmeyeceğim hepimizin muzdarip olduğu bir konu. Soralım hemen FPS oyunu oynayacak mısın sayın konu sahibi? CS:GO Valorant gibi oyunlar oynarım diyorsan 144Hz al. Eğer yok sadece hikayeli oyunlar oynarım ha 60 FPS almışım ha 100 FPS benim için fark etmez bilgisayar en yüksek verimi değil en yüksek görüntüyü sunsun dersen 60 Hz al.

Warzone ve Witcer oynadığını söylemiş.

Warzone ve witcer oynadığını söylemiş.

Evet, Valorant da oynayacağım. Warzone ve Witcher, oynamayı planladığım oyunlar arasında en yüksek sistem gereksinimi isteyen oyunlar olduğu için onları örnek verdim.

Arkadaşlar selamlar yeniden.
İdareten koyacağım ekran kartının fiyatı, 1 hafta içinde %50 civarında arttığı için vazgeçeceğim gibi duruyor (son ihtimal incehesap’taki gaming gecesine bakacağım). Bu yüzden, forumda da sıkça gördüğüm Pollux 3T-10 almayı düşünüyorum. Kasa için bütçem en fazla 6000TL.

Özelleştirmelerin üzerine Samsung 500GB 870 Evo SSD ekleyeceğim. Bu fiyata normalde çok daha iyi bir sistem toplanacağının farkındayım ama hem fiyatların bundan daha düşük olacağını düşünmediğimden hem de aciliyetten artık bir karar vermek zorundayım.
Dediğim gibi derslerim ve oyun oynamak için kullanacağım. CoD: Warzone’u low-medium ayarlarda akıcı oynayayım benim için yeter.
Değiştirmemi önerdiğiniz parça veya daha uygun fiyata önereceğiniz sistem var mı? Şimdiden teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…