10400F'den 12400F'e geçilir mi?

Bu saatten sonra yatırım yapılacaksa DDR5 için olmalı diye düşünüyorum. Bütçe yoksa oluşturulmaya devam edilsin. Kalkıp insanlara sonu gelmiş mimaride takla atan bileşenleri bir zahmet önermeyin. Bugünü kurtaracak ama 1-2 sene sonra yine ödeme yapmak durumunda kalacak.

Hocam ne yapalım adamın sorduğu soruya cevap vermeye çalışıyoruz.

Şimdi H510M model anakartın hem 1200 hem de 1700 soketli modelimi var demek istiyorsun.

Hocam ne yapalım adamın sorduğu soruya cevap vermeye çalışıyoruz.
Ben burada siz ya da o diye hareket etmiyorum. Genel konuşuyorum. 12400F, 5600 gibi tercihler F/P görünümlü dursa da DDR4 yatırımı yapmak, sonrasında elden çıkarırken ciddi bir fiyat düşümüne sebebiyet verecek. Ülkede zaten bir fiyat skalası yokken 2 sene sonra yine sistem yükseltme derdine düşülecek. Gerek yok.

Senin attığın linkte muhtemelen 1700 soket kullanıyorsun. Hangi marka olduğunu göremedim.

Ben linkmi atmışım hocam ben 10400F den geçilir mi diye sordum mantıken 10400F 1200 soket olduğuna göre anakartimda öyledir.

Hocam ben 12400F üzerine karar verdim.
Fakat ben şu an DDR5 geçemem yeni 16 GB DDR4 RAM aldım çünkü önerebileceğiniz bir anakart var midir ucuz çaplı.

Ben linkmi atmışım hocam ben 10400F den geçilir mi diye sordum mantıken 10400F 1200 soket olduğuna göre anakartimda öyledir.
Sizin geçebileceğiniz işlemciler 11. Nesil'i kapsıyor. 11. Nesil için zamanında kum israfı dedik ve kullanıcıya bir ekstra sunmadı. Kalkıp 11400F'e ya da 11700F'e geçmek için belki "yüklü" bir ödeme yaparsınız ama karşılığında alacağınız şey sizi aşırı ileri götürmeyecek.

O yüzden bütçeniz varsa yükseltmeye devam edin. Gözünüzü DDR5'e dikin.

Hocam ben 12400F üzerine karar verdim.
Fakat ben şu an DDR5 geçemem yeni 16 GB DDR4 RAM aldım çünkü önerebileceğiniz bir anakart var midir ucuz çaplı.
12400F'e geçmek için anakart değiştirmeniz gerekiyor. Bu da öncesinde söz ettiğim DDR4 döngüsüne sizi sokacak ve yapmış olduğunuz ödemenin karşılığı uzun vade dahilinde anlamsız olacak.

Lakin niyetiniz bakiyse H610 bir anakart alabilirsiniz. Mümkünse MSI, ASUS gibi Youtube üzerinden destek bulabileceğiniz markalar seçin.

Bu DDR 5 DDR 4 ciddi anlamda fark yaratır mı ya aslında yaşadığım şehirde 2. el biraz gelişmiş olsa rahat satıp alırım normalde.

Bu DDR 5 DDR 4 ciddi anlamda fark yaratır mı ya aslında yaşadığım şehirde 2. el biraz gelişmiş olsa rahat satıp alırım normalde.
Orada konu sahip olduğunuz RAM'lerle ulaştığınız noktaya göre değişiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Lakin amaç sadece DDR5 RAM sahibi olmak değil. DDR4 sistemler için artık yeni işlemci gelmeyecek. AMD sağ olsun bu konuda biraz daha insaflı ama gidişat bu yönde devam etmeyecek ki Intel zaten bu tür niyetlere en uzak duran üreticidir.

O zaman? Ya 2900 TL ödeyip 11400F alıp biraz daha iyi performans edineceksiniz. Ya 12400F-H610 maliyetine sırf RAM değiştirmemek için gireceksiniz. Ya da bütçenizi kademe kademe yükseltip AM5 bir sistem için ödeme yapacaksınız.

Hocam benim diğer konuma bir el atsan olur mu rica etsem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…