1050 Ti alınır mı?

@Akerfeldt Rx590'a

Aga senin duruma cidden üzüldüm. Senin yaşadığın Wattman hatası nasıl oluşuyordu yazabilirmisin instagram üzerinden (@kaganh71)
Direk burdan yazayım hocam. 40 dakika yada 1 saat diyelim ona, 1 saat boyunca RS6, PUBG gibi sistemi zorlayan güncel oyunlarda kart %100 yük altında 1560 MHz çekirdek hızında çalıştığı zaman yani kartı sonuna kadar kullandığın zaman 1 saat içerisinde wattman hatası oluşuyor. Hata şöyle oluşuyor: görüntü ve ses pat diye bir anda gidiyor, monitörde ''No Signal'' yazıyor ve reset atmadığın sürece görüntü veya ses gelmiyor. Reset attığın zaman masaüstü normal açılıyor biraz zaman geçtikten sonra sağ altta ingilizce bir bildirim çıkıyor ''Default Radeon WattMan settings has been restored due to unexpected system failure '' yazıyor.

Peki dönüştürücü falan kullanıyormusun görüntü için? Ya da başka bir kablo denedin mi? Nitro modelde bellek fabrika overclocklu geliyor onun hızını normal gddr5 hızına çekmeyi denedin mi? Belki bellek kaynaklı oluşuyor olabilir. Çünkü Pulse ile Nitro bellek hızlarında fark var. Wattman ayarlarından normal Rx590 ayarında kullanmayı deneyebilecek olursan dene. Alt hızı 1200 ,?Maximum hızı 1545MHz GPU Clock, 2000 Bellek hızı yapmayı dene. Zero RPM açıksa kapat. Fan ayarlarını yap.

Hocam bunları deneyebilirdim ama denemedim. Çünkü bu kart bana fabrika çıkışı böyle geldi, ve AMD böyle overclock etmesini biliyorsa sorunsuz çalışmasınıda sağlamalı. Dediğim gibi bu sorunu düzeltmesi gereken kullanıcılar değil AMD.

Rx 580 tercih ederdim yerinde olsam. Parasını hak etmeyen bir kart olduğunu düşünüyorum 1050 ti kartının. Rx 580 ile arasındaki fark fiyat olarak az ama performans olarak uçurum.

Problemden sorumlu olan AMD değil kartı bu kafayla fabrika hız aşırtması yapan Sapphire sorumludur. Zaten bende Rx590 alırken bunları düşünüp üstüne güc tüketimini göze alıp Pulse modelini aldım. Nitro modellerine hiç gözüm düşmedi. Bu yüzden sana bu hızlara getir diyorum.

2016 ya da 2017'de çıkan kartlar bunlar Bulabiliyorsanız ikinci el alın. 2020'ye giriyoruz bence gtx 1650 den aşağısını almamak lazım.

Radeon yazılımını kurmadan sadece sürücüleri kurarak denediniz mi hocam? Bir de eski sürücüleri denediniz mi?
Geçen ay güzel indirimler olmuş. Keşke tekrar olsa.

Son düzenleme:
1. Arkadaşlar 1660 ti almaya karar verdim.
2. sizce vereceğim paraya değermi birde kredi kartıyla almayı düşünüyorum,ve i5 6500 le darboğaz olurmu.
bir sorum daha olucak ramler 2133 mhz 8 gb ramleri çiftlemelimiyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…