1050 Ti Assassin's Creed Origins FPS düşüşü

Xesstiano

Megapat
Sistemimi aşağıya yazacağım. Oyun SSD'ye kurulu. Düşük ayarlarda oynuyorum. FPS 40-60 arası değişiyor fakat oyunda bazen çok sık bazen çok nadiren birkaç saniyelik droplar oluyor. Bu sırada ekran kartı clock hızı normalinin yarısına kadar düşüyor. İşlemci kullanımı %0'a falan iniyor. Dikkatimi çeken bir diğer unsur ise işlemci sıcaklığım sürekli 90 derecede seyrediyor. Ekran kartı sıcaklığım ise normal değerlerde.

Sistem:
i5-8500
GTX 1050 Ti Aero ITX çift fanlı model, O.C yapılmadı.
16 GB 2666 MHz 2x8 RAM
Toshiba TR200 240 GB SSD
1 TB 7200 RPM HDD

Dediğiniz gibiyse büyük ihtimallerle işlemci frekans düşürüyor bu yüzden FPS drop yiyorsunuz. Tavsiyem kaliteli bir termal macun bakımı ve stok soğutucu dışında yeni kaliteli bir hava soğutucu alınabilir ama durumunuz yoksa kaliteli bir termal macun temizliği yeterlidir.

Eğer oyunu korsan olarak indirip oynuyorsan olabilecek bir sıkıntı. Ne yalan söyliyeyim bizzat kendim yaşadım ilk çıktığında malum bütçe olmadığından korsan oynamaya çalıştım baya sorun yaşatmıştı daha sonradan aynı sistemde orijinal oyunu kurup yüklediğimde fps drop vs. gibi sorunlar yaşamadım. Korsan pişmanlıktır, tavsiye etmem.

Dediğim ısınma sadece Origins'te oluyor sanırım. R6 oynarken gözlem yaptım en yüksek ayarlarda max. 75 derece gördüm. Elimdeki bilgisayara da yatırım yapmak çok istemiyorum 2 sene sonra zaten değiştireceğim. Bu 2 sene zarfında da sınava hazırlanacağım için çok vakit geçiremeyeceğim.
Oyun orijinal.
Temiz kurulum deneyebilirsiniz.
Yakın zamanda yaptım fakat en olmadı deneyeceğim.
İşlemci sıcaklığı 90 dereceye kadar çıkıyorsa termal macun yenilemesi yap, kasanın ön/yan kapağını aç. Origins'de optimizasyon sıkıntısı var haberin olsun.
Deneyeceğim, teşekkürler.
İşlemci sıcaklığı 90 dereceye kadar çıkıyorsa termal macun yenilemesi yap, kasanın ön/yan kapağını aç. Origins'de optimizasyon sıkıntısı var haberin olsun.
Macun önerileriniz var mı? Pek anlamıyorum o işten.

Oyun içerisinde işlemcin o ısılardayken işlemcinin kaç frekansta çalıştığını gözlemle, açıkçası ben ısıdan dolayı olduğunu düşünmüyorum çünkü ben 95 derece ile oynuyorum bu oyunu. İşlemcim frekans kısmamasına rağmen takılmalar olabiliyor.

Termal macun olarak Arctic MX-4 öneririm kesinlikle.

Hemen girip bakıyorum.
Normalde bu şekilde. CPU ve GPU frekansları sabit. İşlemci 40-50W arasında çalışıyor.

Drop anında değerler bu hale dönüşüyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…