1050 Ti Assassin's Creed Origins FPS düşüşü

Xesstiano

Megapat
Sistemimi aşağıya yazacağım. Oyun SSD'ye kurulu. Düşük ayarlarda oynuyorum. FPS 40-60 arası değişiyor fakat oyunda bazen çok sık bazen çok nadiren birkaç saniyelik droplar oluyor. Bu sırada ekran kartı clock hızı normalinin yarısına kadar düşüyor. İşlemci kullanımı %0'a falan iniyor. Dikkatimi çeken bir diğer unsur ise işlemci sıcaklığım sürekli 90 derecede seyrediyor. Ekran kartı sıcaklığım ise normal değerlerde.

Sistem:
i5-8500
GTX 1050 Ti Aero ITX çift fanlı model, O.C yapılmadı.
16 GB 2666 MHz 2x8 RAM
Toshiba TR200 240 GB SSD
1 TB 7200 RPM HDD

Bir sonraki sürücü sürümünde tüm sorunlar giderilecek deniyor ama gelince güncelleme ile sorun düzeldi veya düzelmedi diye yazarsınız.

Aşağıdaki bağlantıdan 451.85 hotfix sürücüsünü denediniz mi? Bende de benzer şekilde Assassin's Creed Origins ve Odyssey oyunlarında anlık donmalar mevcuttu, çözülen bu sunum 451.67 sorunlu driver üzerine getirilen birtakım iyileştirmeler sayesinde şu an için herhangi bir performans sorunumun olmadığını söyleyebilirim, ilgili bağlantı linklerini de aşağıya bırakıyorum. Bu arada işlemci sıcaklığınız da epey bir yüksek, onu da soğutucu & termal macun desteğiyle bir şekilde halletmeye bakın derim.

https://international.download.nvid...top-notebook-win10-64bit-international.hf.exe

[Kaynak : GeForce Hotfix Driver Version 451.85 | NVIDIA]

DDU kullanmam gerekiyor mu yoksa direk kursam olur mu? İşlemci sıcaklığı sadece Origins'te bu kadar yüksek oluyor nedense. Dün oynadığım süreçte de 83 derecenin üstüne çıkmadı.

DDU kullanmam gerekiyor mu yoksa direk kursam olur mu? İşlemci sıcaklığı sadece Origins'te bu kadar yüksek oluyor nedense. Dün oynadığım süreçte de 83 derecenin üstüne çıkmadı.

DDU kullanmanızı tavsiye ediyorum, mümkünse temiz kurulum yapın, aksi takdirde anlık donmalar olmasa bile ani stutter/spike vb gibi yanal performans sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz ki bu da çoğumuzun istemediği bir durum. Sürücünün stabil, temiz ve sorunsuz yüklenmesi önemli. İşlemci sıcaklığının da mümkünse 80'i pek geçmemesine dikkat edin derim, işlevsel ağır dinamik yük altında turbo çalışma frekansları düşmediği sürece 83 dereceler yine çok sıkıntı değil ancak ilerleyen zamanlarda veya oyunundan oyununa, uygulamasından uygulamasına değişen senaryolarda; özellikle de işlemcinin %100 kullanıldığı pozisyonlarda 85-90+derecelere ulaşıp, thermal throttle eşik bandı seviyesini aşmamak adına gereken önlemi almanız yönünde işlemciyi daha da soğuk tutmanızı öneririm .

Sürücüyü sorunsuz bir şekilde kurduğumu düşünüyorum. Experience sayfasında da kurduğum sürüm gözüküyor. DDU kullanarak kurdum. Eve dönünce tekrar bir oynayıp test edeceğim, sonucu yazarım. Teşekkür ederim şimdiden
Sürücü işe yaradı droplar şu anlık tamamen çözüldü. İşlemci sıcaklığım da 73-80 derece arası. Küçük FPS düşüşleri var o da sistemimin yetersizliğinden artık Çok teşekkür ederim tekrardan.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…