1050 Ti az güç çekiyor

TacsizKralTR

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, oynadığım tüm oyunlarda internettekine göre çok çok düşük FPS alıyorum. Örneğin Spider-Man Remastered'de tamamen aynı sistem 1080p mediumda 50 FPS civarı alırken ben 720p mediumda 20 FPS civarlarında geziyorum. Bunun da kartın düşük güç kullanımından olduğunu düşünüyorum. Kartım ROG STRIX modeli ekstra güç girişi var TDP 75W olarak görünüyor fakat kartım 40W çekiyor. 40W düşük bir değer gibi geliyor bana. Oyun içerisinden bir fotoğrafı aşağıya koyuyorum. İşlemcim i5 6500. internetten araştırıp biraz overclock yaptım herhangi bir çökme vb. olmadı ondan kaynaklı olduğunu pek düşünmüyorum.

1725182515111.png

Muhtemelen internette baktığın videolardaki FPS değerleri video eski olduğu için öyledir.
Windows sürümü, ekran kartı sürümü, oyuna gelen güncellemeler vb. şeyler yüzünden günümüzde aynı değerleri vermeyebilir.

Ekran kartı ile ilgili ne varsa açtım. FPS 20 civarı bunu çekerken.

1725182999784.png

Muhtemelen internette baktığın videolardaki FPS değerleri video eski olduğu için öyledir.
Windows sürümü, ekran kartı sürümü, oyuna gelen güncellemeler vb. şeyler yüzünden günümüzde aynı değerleri vermeyebilir.

Dediğiniz gibi 2 sene olmuş ama çektiği güç normal mi 75W TDP olmasına ekstra güç girişi olmasına rağmen 40W civarı bana çok güçsüz gibi geldi. Belki de ilk kez NVIDIA kullandığım içindir ama yanımda duran arızalı RX580 160W'dan aşağı inmezdi.

Hocam benim ekran kartında'da aynı problem var. Ben şöyle düşünüyorum. Bu problemin aynısı işlemcim'de de oluyor. Sebebi anakartın maksimum o kadar güce çıkabilmesiymiş. Muhtemelen ekran kartı içinde aynı durum diye düşünüyorum. Konuya bakabilirsiniz.

Hocam benim ekran kartında'da aynı problem var. Ben şöyle düşünüyorum. Bu problemin aynısı işlemcim'de de oluyor. Sebebi anakartın maksimum o kadar güce çıkabilmesiymiş. Muhtemelen ekran kartı içinde aynı durum diye düşünüyorum. Konuya bakabilirsiniz.

Bozulan RX580'im rahatlıkla 160w ve gerektikçe daha üstünü çekebiliyordu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı