1050 Ti cızırtı yapıyor

AtlasMz

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar.
Geçenlerde HDD ile ilgili cızırtı sorunu olduğu için bir konu açmıştım ve HDD dün bozuldu. Ne içindeki dosyalar açılıyor ne de bilgisayarım kısmından diskin içine girip bir işlem yapabiliyordum. Ben de HDD'yi söktüm. HDD'yi sökünce bugün kulağıma bir cızırtı sesi daha geldi ve nereden geldiğini anlamak için kasaya eğildim (HDD'yi söktükten sonra kapağını açık bırakmıştım ve bugüne kadar bir ses yoktu yeni başladı.) ve sesin ekran kartı tarafından geldiğini anladım. Bende test etmek için ekran kartındaki fanın ortasına hafifçe bastırarak fanı durdum ve cızırtı kesildi fakat elimi fandan çekip fanı tekrar çalıştırınca cızırtı başladı ve cızırtı sürekli devam ediyor. Kulaklığımı takında bir ses duymuyorum fakat kulaklık takılı değilken rahatsız ediyor. Şu an hala cızırtı var. Ekran kartım şu an 32 derece ve hiç işlem yapmıyor. Sorun ne olabilir acaba?
Bu sesler beni korkutuyor açıkçası çünkü bozulursa yenisini alabilecek bir durumum yok. Eğer CW gibi basit bir arıza ise göz ardı edeceğim. Görsele ekran kartının performansını ekledim. Bir görsel daha ekledim. Bu da GTA V oyunun FiveM sunucularındaki performans. Fakat şu an hiç ses duymuyorum. Cızırtı kesildi. Cızırtı aratacak mı diye test etmek istemiştim. FiveM bilgisayardaki en çok sistem kullan uygulama şu anda.

ekran kartı.png

ekran kartı fivem.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının üreticisi ve serisi nedir? Ses fandan da gelebilir eğer fanlar çalışıyorsa.

Bu bilgileri maalesef bilmiyorum. Bilgisayar parçaları konusunda cahilim. Nereden bakacağımı söylerseniz bakıp söyleyebilirim. Bu arada bir oyun açınca cızırtının artmasını beklerken cızırtı kesildi ve oyunu kapatınca yine cızırtı başladı. Fan hızlanınca ses kesiliyor sanırım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı