Çözüldü 1050 Ti Ekran kartı sıcaklığını sabitlenmeli mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sercan Turunç

Centipat
Makaleler
1
Selam arkadaşlar. 1050 Ti bir ekran kartım var. ASUS GPU Tweak uygulamasından ekran kartımın sıcaklığını vs görebiliyorum. Buradan sıcaklığı 70'e sabitlemenin bir yolunu buldum. Ama 70'e sabitleyince de GPU Power 100'den 80'e düşüyor. Ama sıcaklık hep 70 kalıyor. Sanırım GPU Power düşünce de oyunda FPS düşüyor ama çok sıkıntı değil benim için. Benim merak ettiğim sıcaklıpı 70'e sabitlersem ne olur?

Çözüm
Mantıken ekran kartı gücünü daha fazla ısınmamak için düşürüyor. 70 derecede çalışacak diye %20'lik performanstan feragat etmenin bir anlamı yok. Fanları %60'a alıp kullanın.
Gerek yok o zaman sabitlemene. Zaten bu parçalar belli sıcaklıklara dayanacak şekilde üretiliyorlar. 80 civarı çok da yüksek değil. Fan hızını elle biraz arttırmayı deneyebilirsin 80 dereceyi görmeyi istemiyorsan.

Ben daha önce de konu açmıştım orada sıcaklığım 83'ü bile geçiyordu tavsiyelerle daha da azalttım Witcher'da 75 oluyor şu an. 3 saat oynadıktan sonra yavaş yavaş tekrar artıyor ısı. Teşekkürler tavsiye için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mantıken ekran kartı gücünü daha fazla ısınmamak için düşürüyor. 70 derecede çalışacak diye %20'lik performanstan feragat etmenin bir anlamı yok. Fanları %60'a alıp kullanın.

Performansın düşmesinde bir sıkıntım yok. Zaten Witcher'ı yüksek ayarlarda oynuyorum bazı ayarları düşürerek kaybettiğim FPS'i alıyorum tekrar.

Fanları %60'a alıp kullanın.

Fanları %60 fanlar daha hızlı döner ve daha çok ses çıkarmaz mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanları %60 fanlar daha hızlı döner ve daha çok ses çıkarmaz mı?
MSI afterburner kullanıyorsanız fan profili oluşturun, sıcaklığa göre hangi hızda döneceğini siz belirleyin. Ben oyuna girerken %55-60 arasına alıyorum baya serin çalışıyor. Bu havalarda sese göz yumacağız artık.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…