1050 Ti ekran yırtılması sorunu

Tsarrr

Centipat
Katılım
20 Aralık 2019
Mesajlar
6
Merhaba öncelikle, HP marka bilgisayarım var, Win 10 Key ile lisanslı ürün yüklü. 1050 Ti i7-8700 işlemcisi var ve 8 GB RAM'i var bu sistemi yaklaşık 7 aydır sorunsuz kullanıyordum oyun oynarken bir iki mavi ekran almaya başladım. Sonrasında ekran yırtılmaları başladı. Çok ciddiye almadım bir format atarım geçer dedim. Attım oyuna girdim kaldığı yerden ekran yırtılmaları devam ediyor ve şu anda bunu yazarken bile yazdığım yer sekiyor. Bunun çözümü nedir? Defalarca ekran kartı sürümünü değiştirdim, başka harddiskle denedim yine düzelmedi. Başka ekran kartıyla denedim yine düzelmedi. Monitörüm 60 Hz. VGA çıkışlı bir aparatla HDMI yaptım baştan beri onunla kullanıyorum acaba dedim VGA damı sorun var, TV'ye bağladım direkt HDMI'den yine aynı sorun monitörü overclock yaptım, 70 Hz çıkardım yine değişmedi. Araştırmalarım sonucunda temiz kurulum düzgün GPU driverı düzeltir deniliyor. Mesela ben Win 10'u kurduktan sonra ilk masaüstü açıldığında başlatı açamıyorum, görev yöneticisini açıp explerer.exe'yi sonlandırıp tekrar açmam gerekiyor falan çok garip bir çıkmazın içindeyim. Yardımcı olur musunuz?
 

Dosya Ekleri

  • Microsoft Edge 20.12.2019 18_34_38.png
    Microsoft Edge 20.12.2019 18_34_38.png
    90 KB · Görüntüleme: 79
Bechmark normal, o zaman problem ya işlemcide yada anakartta :(
Benim sisteme yakın bir sistem kardeşime yaptık aynı zamanda onda i-5 ile 1050 ti var bugün ona götüriyim kasayı o işlemciyi benim anakarta takalım ve onun gibi kombinasyonları deniyelim bakalım umarım kaynağını buluruz. İlgilendiğin için teşekkür ederim hocam yine bilgilendiricem sizi biri aynı sorunu yaşarsa diye çözümüne kadar konuya açıklamalarını bırakıcam.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı