1050 Ti FurMark test sonucu normal mi?

emyounoone

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bilgisayarımın çok ısınmasından şikayetçiydim ve yaklaşık 3 ay önce servise gönderdim. Servis, fanlardaki tozların temizlendiğini ve ısınma sorununun giderildiğine dair bir bilgi verip cihazımı geri gönderdi. Bilgisayarım "HP Pavilion Gaming laptop 15-CX0xxx ". Aynı zamanda servisten geldiğinde FurMark adlı yazılım bilgisayarımda kuruluydu ben de bugün araştrıp "stress testi" yapayım dedim ve sonuçlarım şunlar sizce normal mi? 4 dakikada 91 derceyi görünce korkup testi durdurdum. Bu resim kapatmadan 1-2 saniye önce çekildi. Bu konulara çok hakim değilim ve böyle şeylere çok kafaya takan biriyim. Not: Ekran kartım 1050 Ti.

Şunu söylemeyi unuttum Adana'da yaşıyorum. Testi yaparken odamın sıcaklığı 37 dereceydi.

Hocam ekran kartının termal macununu değiştirin. Sıcaklıklar düşecektir. 91 derece oldukça yüksek.
Hocam cihaz hala garanti kapsamında olduğundan içini açamıyorum. Servise göndereceğim yeniden. Servise ekran kartı ısınıyor diye gönderirsem onlar değiştirebilir mi garanti kapsamı içerisinde. Birde bana sanki fanlar çok hızlı çalışmıyor gibi geliyor. Yani çok sessiz kuzenim gelmişti eve, benimkinin sesi onunkinin sesinin yanında duyulmuyordu bile. Fanın arızalı olduğunu düşünüyorum çünkü cihaz daha 1,5 senelik macun değişmesi gerekir mi bu kadar kısa süre içerisinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…