1050 Ti Gaming X Overclock Yapma

Berkayöcal2002

Hectopat
Katılım
21 Şubat 2016
Mesajlar
23
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikler herkese merhabalar. MSI GTX 1050 Ti Gaming X modelini kullanıyorum ve overclock yapmak istiyorum zarar vermeden nasıl yapmalıyım?
İşlemci FX 8370
16 GB RAM
AMD 970 Gaming
 
Son düzenleyen: Moderatör:
MSI Afterburner kur sisteme. Power limiti sonuna kadar aç, voltaja dokunma. Zaten dokunamazsın 🙂 Ardından core clock değerini yavaş yavaş arttır ve her arttırdığında 5-10 dakika oyunda test et.

Elindeki kart zaten fabrika çıkışlı OC yapılı. Yani aman aman bir OC bekleme.
 
İnternette kendi ayarlarını paylaşan pek çok kişi bulabilirsin, dilersen onları dene, dilersen kendin uygula. MSI Afterburner kur, power limit'i sonuna kadar getir, Core Clock'u + 50, +50 arttır, bunu yaparken stress test açık kalsın sürekli. Bir yerden sonra stress test penceresine baktığında bazı yerlerde normalde olmaması gereken görüntü bozuklukları, parıldamalar göreceksin, bu doğal olarak oyun deneyimine de yansır. Bunları gördüğün anda Core Clock değerini 5'er ya da 10'ar şekilde düşür, o bozulmalar gidene kadar. Sonuçta her şey FPS değil, özellikle de o kartla. O bozulmaların hepsi gözüne batacak oyun esnasında. Memory Clock konusuna değinmiyorum, ne olduğunu biliyorum ama tam olarak yazamam, yazsam bile sen anlamazsın, anlam veremezsin. Ama onu da sonuna kadar zorlarsan, bu sefer yarardan çok zararı oluyor ve stabil değerler almamaya başlıyorsun, en azından bende öyle olmuştu. Voltage arttırmak isteyebilirsin, sonuçta overclock'un önünde voltage limiti de bir engel. Ona da duruma göre bakarsın. Sonuna kadar açmanı önermiyorum, zaten kartların yazılımsal olarak bir limiti var bilmeyenlerin direkt yakmaması için.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı