1050 Ti i3 10100F sistemde Valorant FPS değeri nasıl artırılır?

biggiE1

Hectopat
Arkadaşlar selam sizce sistemim nasıl? Kötü mü ortalama mı? Valorant'ta FPS'm 144 altına düşüyor ve 144Hz monitörüm var. Performans arttırmak için ne yapmalıyım?
Ne gibi bir takviye yapabilirim?

Grafik ayarları nedir

Grafik ayarları nedir?

Güç ayarlarından yüksek performansı seçin,
Win+r yapın prefetch, temp,%temp% bu dosyaları tek tek yazın açılan dosyaları silin.
Onun dışında YouTube'dan NVIDIA ayarlarına bakabilirsin bunlar dışında herhangi bir videoda izleyip yapacağın ayarlar bilgisayarına zarar verebilir.

Grafik ayarlarını düşür ve ekran kartı ısınmıyorsa OC yap ekran kartına ben 1650 ile 200'ün altına düşmeden oynuyorum.

Grafik ayarları nedir?

Her şey en düşükte, GeForce Experience uygulamasından görüntü ölçeklendirmeyi açıp %59'a çektim. Fotoğraftaki gibi de MSI Afterburner'dan overclock yaptım. Process lasso uygulamasından da güç planlarını falan düzenledim fakat stabil olarak 144 üstünde oynayamıyorum ve bu durum canımı sıkıyor. Anakart montajını nasıl yapacağımı bilmediğimden bilgisayarcıda anakart ve işlemciyi taktırmıştım. Termal macunum da yoktu orada olan dandik bir şey kullandım. Sanırım işlemciyi ilk taktığımda FPS'nin daha fazla olduğunu hatırlıyorum. Sizce bundan dolayı FPS düşük olabilir mi? Yoksa artık 1050 Ti öldü mü ya da işlemcim mi zayıf?

Grafik ayarlarını düşür ve ekran kartı ısınmıyorsa OC yap ekran kartına ben 1650 ile 200'ün altına düşmeden oynuyorum.

Max 50 dereceyi görüyor.
Bu arada OC'yi voltaj kontrolünü açarak yaptım bu işlerden pek anlamadığımdan.

Dosya Ekleri

• oc.PNG
    226,8 KB · Görüntüleme: 35

O zaman kaliteli bir termal macun alıp bilen biriyle sürebilirsin.

Hayır 1 tane RAM'im var.

Sizce bu sistemde FPS combat içerisinde 144 altına düşmesi normal midir yoksa termal macundan dolayı mıdır?

Sorun bulundu 2x8 yaparsanız RAM'leri emin olun 144'ün altına düşmez FPS.
Dediğim gibi ben 2x8 RAM 10100F ve 1650 ile ortalama 250 ile oynuyorum.

Hayır 1 tane RAM'im var.

Sizce bu sistemde FPS combat içerisinde 144 altına düşmesi normal midir yoksa termal macundan dolayı mıdır?

Olabilir, işlemci fazla ısınıyorsa tam performansta çalışamayabilir ve ayrıca yeni bir 8 GB RAM daha almanı öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…